Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.12.2015.
12:30
S. Ban A

Sreća zapisana u genima

U astrološkoj karti postoje četiri glavna polja koja daju odgovore na pitanja: ko sam (prvo polje horoskopa, podznak ili ascendent, AC), iz kakve porodice dolazim (četvrto polje, genetsko nasleđe, IC), gde idem (10. polje, MC) i sa kim se susrećem na svom životnom putu (sedmo polje, DSC).

advice.chnlove.com
 

Ova polja se nazivaju ugaonim poljima i u astrološkim tumačenjima spadaju u pozornice ključnih životnih događaja. Tu je smešteno sve ono što suštinski čini naš karakter.
Svako polje je beskrajna priča za sebe, ali četvrto ima posebno značenje jer osim što opisuje odakle dolazimo, opisuje i okolnosti našeg porodičnog okruženja i doma i na kraju naš odlazak s ovoga sveta. U tom polju mogu se videti detalji kao što je sahrana, spomenik i mesto počivanja.

Prava vrednost ovog natalnog polja je u podacima o poreklu. Stara narodna izreka da što kolevka odljulja, to motika zakopa u astrološkom smislu je istinita. Ovo polje opisuje naše genetsko nasleđe, najpre u smislu porodičnih odnosa. Vidi se ambijent nastanka i razvitka jedne porodice. Nasuprot ovog polja je 10. polje koje opisuje krajnji domet. Opozicija kao aspekt između ova dva polja ukazuje da, ukoliko je genetsko nasleđe opterećeno teškom i destruktivnom energijom, domet porodice ne može biti dalek. Jedno polje se bez drugog ne analizira.

Spaljene kuće

Škorpija na vrhu četvrtog polja je najčešći primer u horoskopima osoba čije su kuće spaljene i uništene tokom prethodnih ratova. Ukoliko je uz to prisutna neka od teških planeta, Pluton, Saturn, Neptun ili Uran, astrološka prognoza je nepogrešivo nepovoljna.

Osobe koje imaju teške planete u ovom polju treba da izbegavaju simboliku ovog polja. Neko ko dolazi iz porodice u kojoj su se dešavale tragedije, stradanja, mučenja i bilo kakva zlostavljanja, tokom svog života treba da izbegne formiranje nove, sekundarne, porodice. Osim toga, opasnost vreba i u domu, naročito ako je u ovom polju prisutan vladar osmog polja koji predstavlja smrtne opasnosti.

To se vidi u horoskopima ljudi koji su u proteklim ratovima izgubili svoj dom i otišli u izbeglištvo. Da im to polje nije darežljivo, opisuje i to što su česti slučajevi da kada jednom odu sa svoje rodne grude, teško formiraju novo domaćinstvo. Pa čak i oni koji su uspeli finansijski da se oporave, često doživljavaju razne drame.

Nije neobično kada u zemljotresu najgore prođe kuća porodice koja se tu doselila bežeći od ratnih strahota. Narodno je verovanje da nesreća nikad ne dolazi sama, a astrološko objašnjenje je da se okolnosti uvek odvijaju u okviru onoga što je dato. Ovo polje ima snagu celog horoskopa, jer ako je u njemu satkano nešto loše, i najbolji aspekti i idealan ostatak horoskopa može biti u potpunosti blokiran.

S druge strane, jako i dobro četvrto polje uvek obećava uspeh tokom života i berićetan završetak jer je osobi dato da uživa u toplini i sigurnosti svoje porodice.

 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Bogati ili nesrećni preci
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Slobodna ljubav
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online