Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.11.2015.
12:30
S. Ban A

Mundane prognoze i kriza Evropske unije

U septembru je Saturn konačno napustio Škorpiju, preselio se u Strelca i tako najavio početak nove faze, koja može mnogo da promeni ambijent osoba rođenih u ovom znaku. Kako je reč o Saturnu, efekti njegovog prisustva u nekom znaku stižu sporo i sa zadrškom, ali takve su i posledice. U tom znaku će se zadržati oko dve godine, a prvi konkretniji efekti će biti osetni upravo sada, kada i Sunce uđe u taj znak, a to je 23. novembra.

background-pictures.picphotos.net
 

Dakle, pred nama je mesec Strelčeva, ali to se neće osetiti samo ličnom nivou, već i na mundanom, koji se odnosi na države. Naime, sve države sveta, koje u svom mundanom horoskopu imaju aktivan znak Strelca, u narednom periodu, mogu da očekuju suočavanje s nepremostivim i ogromnim problemima.

Interesantno je da je upravo u vreme kada je začeta Evropska unija, postizanjem sporazuma 25. marta 1957. godine, Saturn bio u Strelcu i to na 14. stepenu. Njegov drugi povratak, nakon 57 godina, donosi veliku krizu i presabiranje onoga što je učinjeno! U natalnoj astrologiji ovakav tranzit donosi prvu veliku krizu, ali i sazrevanje, kada se čovek suočava sa sopstvenom smrtnošću, prolaznošću i ranjivošću. Prvi dodir s ranom starošću, ali i unutrašnjom procenom kvaliteta i uspešnosti učinjenog.

Ascendent SAD u znaku Strelca

Kako kažu stare astrološke knjige, regioni i države koji su u simbolici Strelca su Australija, Čile, Mađarska, Saudijska Arabija, Singapur, Južna Afrika, Španija... ali ne treba zaboraviti ni Vatikan, kao ni i Ameriku kojoj je ascendent u pomenutom znaku.

Na mundanom planu, ovaj tranzit bi EU mogao da donese ozbiljnu reorganizaciju izazvanu mnobrojnim greškama, koje su decenijama zataškavane. Vreme druge žetve je na pragu, a upravo period Sunčevog boravka u ovom znaku, donosi spoznaju, ali i suočavanje s činjenicama života. Dakle, ovog meseca proces otpočinje, a do konačnog završetka će morati da se čeka čak dve godine.

Priča bi se možda na tome i završila, da se u sve nisu umešali dodatni tranziti, koji ukazuju na važnost Saturna u prvom horoskopu EU. Naime, u trenutku nedavnog terorističkog napada, u Parizu, tranzitni Mesec se nalazio upravo na Saturnu i to ne samo EU, već i Francuske. Tačnije, u mundanom horoskopu Francuske, Saturn je, takođe bio u Strelcu!

Ovakva planetarna kombinatorika ostavlja bez teksta jer ma koliko je teško predviteti ovakve nemile događaje, kada se već odigraju, pečat planeta ostavlja svoj traj, odnosno putokaz. Zato treba pratiti koje to zemlje u svom horoskopu imaju naglašen znak Strelca jer bi one u narednom periodu mogle da budu na udaru.

 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Strelac, tolerantni partner
ZVEZDE I MISTERIJE Zao usud Evropske unije
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online