Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.11.2015.
12:30
S. Ban A

Zvezde otkrivaju poreklo

Simbolika četvrtog polja u natalnom horoskopu opisuje šta se dešava nakon smrti osobe, o čemu smo već pisali. Dakle, način sahrane, spomenik i sve ono što ostavljamo iza sebe. Još važnije je to što ovo polje prikazuje naše poreklo. Ono ne predstavlja samo porodičnu kući i stil života kojim su naši roditelji živeli u trenutku našeg rođenja, već i nešto mnogo dublje - našu genezu. I tu nije kraj jer ovo polje opisuje i geografski ambijent odakle potiču naši preci.

zastavki.com
 

Sve ovo može zvučati konfuzno, ali u praksi može biti veoma zabavno jer letimičnim pogledom na nečiji natalni horoskop može se pretpostaviti odakle osoba dolazi. Možemo uvideti kakvog je kova vlasnik natalnog horoskopa i čemu će stremeti tokom svog života. Da li je potomak bogate ili siromašne loze, da li je bilo stradanja, velikih dostignuća, padova, da li su se selili, da li su stranog porekla, druge vere.

Za detaljniju analizu potrebno je gledati vladara ovog polja, njegove aspekte kao i planete koje se nalaze u samom polju. Ako bismo hteli samo na osnovu astrološkog znaka da napravimo podelu, ona bi izgledala ovako (od Ovna do Device):

Laka računica

Da biste znali koji je znak na vrhu vašeg četvrtog polja, morate znati koji vam je podznak (ili ascendent). Ako je Ovan podznak, četvrto polje je najverovatnije u znaku Raka, podznak Bik - četvrto je u Lavu, Blizanci - Devica, Rak - Vaga, Lav - Škorpija, Devica - Strelac, Vaga - Jarac, Škorpija - Vodolija, Strelac - Ribe, Jarac - Ovan, Vodolija - Bik, Ribe - Blizanci.

Ovan na vrhu ovog polja opisuje ratoborno genetsko nasleđe u kome je dominantna planeta Mars. Dakle, znamo da je u genezi osobe bilo nasilja, svađa i razorenih porodica. Nekad ovo ukazuje na germansko poreklo.

Bik opisuje seljake, poljoprivrednike, plodne ravnice, šume. Govori o dobrostojećem poreklu, a može predstavljati muslimansku veru.

Blizanci na vrhu ovog polja opisuju dvojno poreklo ili mešanje više vera. Može se pretpostaviti da su preci ove osobe bili trgovci, pisci i da su rasuti po užem regionu. S balkanskih prostora to je Dalmacija.

Rak opisuje poreklo iz konzervativne, patriotske familije koja je menjala lokaciju. Neki od predaka su živeli pored velike vode, bilo da je more ili jezero.

Lav na vrhu ovog polja na Balkanu predstavlja poreklo iz Crne Gore. Takvo polje nam daje informaciju da je osoba patrijarhalna, ponosna na svoje pretke i da je geografski ambijent u kome su živeli preci bio sunčan, brdovit i kamenit.

Devica na vrhu ovog polja može opisati familiju koja se gasi, ili brojčano postaje sve manja. Osim toga, ovo ukazuje na manjak topline i porodične ljubavi koja se proteže kroz genezu. Zastupljen je interes. Geografski, s naših prostora Devica predstavlja Hrvatsku i to primorski deo.
 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online