Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.07.2015.
12:30
S. Ban A

Deca Rakovi uporni sanjari

Deca Rakovi su od rođenja izrazito vezana za majku. Zainteresovani su za svoje pretke, vole priče o babama, dedama i o roditeljima kada su bili mladi. Zanima ih porodična prošlost i obavezno proučavaju porodičnu genezu. Pre druge dece počinju da crtaju i pišu, ali zbog lakoće uspeha često postaju i lenji. Velika im je mana radoznalost koja traje do trenutka dok sami sebi ne dokažu da nešto mogu nakon čega odustaju.

roleplaygateway.com
 

Jako su štedljivi, možda čak i škrti, pa je zbog toga preporučljivo nabaviti im kasicu koja će biti puna pre nego što pomislite da znaju čemu to služi.

Mali Rakovi su preosetljivi, povučeni, uvredljivi i promenljivog raspoloženja što je najviše diktirano tranzitnim kretanjem Meseca. Na njih Mesec ima najjače dejstvo, naročito u uzrastu do četvrte godine. Pored toga, oni uvek znaju šta hoće i s upornošću ostvaruju svoje želje. Veoma je važno pružiti im beskrajnu podršku i pažnju, da bi se mogući emotivni problemi na vreme otklonili.

Oni u potpunosti zavise od podrške porodice i roditeljske, naročito majčine topline. Kada odrastu, Rakovi teško napuštaju roditeljski dom i rodno mesto. Retki su oni koji život provedu negde daleko, a ako se to i dogodi, na to pristaju samo u smislu žrtve za svoju porodicu.

Skloni gojenju

Deca rođena u znaku Raka su providnog tena, vodnjikavih očiju s podočnjacima. Mogu delovati lenjo i skloni su gojenju.

Vaspitanje ove dece ne sme da se zasniva na sistemu kritike i kazne. Roditelji moraju biti odmereni kako bi pronašli pravu meru koja kod ove dece neće proizvesti kontraefekat. Oni su toliko osetljivi da će na svaku sitnicu reagovati tugom i suzama. Jednom talentovanom biću, osetljivom, sa bogatim unutrašnjim svetom to je neophodno da bi razvilo svoje potencijale.

Muškarci Rakovi su tokom celog života vezani za majku. Zbog toga je važna njena uloga jer od nje zavisi da li će na vreme odvojiti sina od sebe i na taj način mu pomoći da na kvalitetan način oformi svoju porodicu. Ukoliko se u tom procesu odigra nešto na pogrešan način, mali Rakovi sinovi mogu razviti Edipov kompleks. I devojčicama je majka glavni uzor, pa se u ovoj relaciji često nalazi istina u staroj narodnoj izreci Kakva majka, takva ćerka.

Zbog ovako jakog uticaja porodice na male Rakove, podložni su negativnim posledicama ukoliko se u braku roditelja desi razdor. Ukoliko, ipak, do toga dođe, potrebno je posvetiti posebnu pažnju uz angažovanje cele porodice, pa i stručnjaka.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Strelac, detinjasti optimista
ZVEZDE I MISTERIJE Patriotizam zapisan u zvezdama
ZVEZDE I MISTERIJE Rakovi, emotivci bez kočnice
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online