Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.02.2018.
00:30
Cosmopolitan.rs, Vestionline A

Tri stvari o ginekološkom pregledu koje treba da znate!

Verujemo da se i vi povremeno opterećujete oko ovih stvari i izbegavate posetu ginekologu. Nelagodan i neprijatan osećaj tokom pregleda ne smeju da budu prepreka da se zdravlje redovno kontroliše.

fotona.com
Ginekološki pregled ne sme da bude tabu tema

Ginekološki pregled nije nimalo prijatno iskustvo za žene, a ginekolozi to dobro znaju. U nastavku pročitajte tri stvari o pregledu koje bi svaki doktor želeo da vam kaže kako se ne biste više opterećivali

Ne zanima ih izgled vašeg tela i intimne zone

Tačnije, intimna zona im je zanimljiva samo iz medicinske perspektive. Ginekologe nije briga da li ste depilirali intimnu zonu i noge ili niste, stoga ni vi ne bi trebalo da se zamarate tim sitnicama.

Dlačice su normalna i prirodna pojava i imaju svoju funkciju, a prema nekim istraživanjima čak 40 odsto žena ipak skida dlačice s intimne pre odlaska ginekologu.

A zapravo dlake deluju poput brane koja intimno područje štiti od neželjenih bakterija, ali i zadržavaju zdrave količine bakterija.

Takođe sprečavaju ulazak prašine, prljavštine i drugih čestica koje mogu izazvati iritaciju.

Ne žele da slušaju laži o vašem seksualnom životu 

Ginekolozi od vas pre svega žele iskrenost jer će tako najlakše i najbrže ustanoviti uzrok vaših zdravstvenih problema.

Međutim, mnoge žene je sramota da razgovaraju o svom seksualnom životu pa često prećute potencijalno važne informacije koje bi mogle da posluže u postupku postavljanja dijagnoze.

Ginekolozi vode brigu o zdravlju najintimnijeg dela vašeg tela stoga je važno da pregledu pristupite spremni na iskrenu komunikaciju.

Oni neće osuđivati vas niti vaše seksualne navike. Nema toga što nisu videli i čuli stoga zaboravite na osećaj neprijatnosti.

Razgovorom o planiranju dece ne "teraju" vas na trudnoću

Ginekolozi su tu kako bi vam dali informacije o svim aspektima zdravlja vaše intimne zone i reproduktivnog sastava.

Ako znaju da vam određeno zdravstveno stanje može otežati začeće, dužni su to da vam kažu. Međutim, ne govore to zato što smatraju kako bi trebalo da ostanete trudni nego da bi vas uputili u potencijalne probleme.

Ne zanima ih zašto još nemate decu, a kada vas pitaju da li ih planirate  rade to isključivo zbog vašeg zdravlja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online