Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.05.2017.
00:30
Sponzorisani tekst A

Lečenje po svetskim standardima

Put do pozicije lidera u oblasti privatnog zdravstva nije lak, pogotovo ako se u obzir uzme veliki broj privatnih ustanova u Srbiji. Dr Milan Mijović, medicinski direktor MediGroup -a, vodećeg privatnog zdravstvenog sistema u zemlji, objašnjava kako su postali primer najbolje privatne prakse u Srbiji.

Privatna arhiva
Dr Milan Mijović

Šta je bilo presudno na putu ka liderskoj poziciji?

- Pre svega značajna ulaganja u stručnjake i opremu i poštovanje najzahtevnijih svetskih standarda u oblasti zdravstva. Pritom smo objedinili sve nivoe zdravstvene zaštite i obezbedili sveobuhvatnu negu pacijantima. Zato je MediGroup vodeći privatni zdravstveni sistem u Srbiji.

Koliko pacijanata imate na godišnjem nivou?

- U okviru našeg sistema na godišnjem nivou možemo da se pohvalimo brojkom od čak 400 hiljada pacijenata i više od pola miliona obavljenih pregleda, Do sada smo samo u opremu, edukaciju zaposlenih i vrhunski nivo usluge uložili 40 miliona evra.

Sa šest domova zdravlja, tri specijalističke klinike i Opštom bolnicom, MediGroup čini zaokružen sistem koji pokriva sva tri nivoa zdravstvene zaštite, po čemu je jedinstven i u regionu.

Kao najbrže rastući privatni sistem na tržištu zdravstvenih usluga, na koji način MediGroup može pomoći državnom sektoru?

  - Kao osnivač Asocijacije privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi u Srbiji, MediGroup se čvrsto zalaže za partnerski odnos sa državnim sistemom zdravstva. U tom pogledu mi već učestvujemo u zdravstvenoj zaštiti kroz potpisane ugovore za procedure vantelesne oplodnje (klinika „Jevremova") i operacije katarakte (klinika „Miloš").

Vrhunski stručnjaci

Pacijenti mogu da računaju na najbolje lekare?

- Svakako, na čelu sa profesorom Đorđijem Šaranovićem, formiran je centar za radiologiju, sa kompletnom opremom na jednom mestu, dok je centar za urologiju, na čelu sa dr Otašem Durutovićem i dr Đorđem Aleksićem krenuo sa tretmanom velike kalkuloze bubrega. Centar za gastroenterologiju predvode profesori Srđan Đuranović i Radoje Doder, kao i dr Jasna Petrić, dok su na čelu centra za endokrinologiju prof. dr Dragan Micić i dr Danijela Drašković. Centar za hirurgiju uključuje najkompleksnije procedure iz oblasti grudne i abdominalne hirurgije, a vodimo ga dr Borivoje Karadžić i ja.

Šta nudite pacijentima koji plaćaju obavezno zdravstveno osiguranje?

  - Važno je da napomenemo da smo spremni da, u skladu sa projektima Ministarstva zdravlja i RFZO,  osiguranicima u Srbiji, ali i u regiona ponudimo dijagnostičke i terapijske procedure u okviru obaveznog i dopunskog osiguranja. Garantujemo i najviši nivo zdravstvene usluge na primarnom nivou kroz domove zdravlja (preventivne delatnosti kroz rad porodičnog lekara i skrining programe), ali i u oblastima gde se zahtevaju najmodernija oprema i najbolji kadrovi.

Privatna arhiva
Opšta bolnica Medigroup

Sarađujete i sa brojnim osiguravajućim kućama?

- MediGroup sistem ima saradnju sa velikim brojem osiguravajućih kuća, kao što su Generali, Uniqa, Wiener Städtische, Cigna, Bupa, DavidShield, Coris assistance, Allianz, Medical Group, Merkur, Dunav, Triglav, Global benefit, Europ assistent, Hener i TBS team. Želja nam je da naše usluge približimo što većem broju zainteresovanih u zemlji i inostranstvu.

 Ono što MediGroup sistem čini jedinstvenim jeste i formiranje centara izvrsnosti?

  - Sa ciljem da ponudimo najviši nivo usluge našim pacijentima, u okviru Opšte bolnice, ali i specijalizovanih ustanova - Specijalne bolnice sa porodilištem „Jevremova", očne bolnice „Miloš klinika" i Specijalne bolnice za dermatovenerologiju „Ioanna", formirali smo centre izvrsnosti.

Odlazak lekara iz zemlje

Sa kojim preprekama se suočavate?

Oblasti u kojima vidimo prostor za napredak su svakako jačanje partnerstva sa RFZO, kao i aktivnije učešće u projektima u vezi sa pružanjem zdravstvene usluge osiguranicima Srbije na primarnom i sekundarnom nivou. Zatim, značajne prepreke predstavljaju i sivo tržište, kao i odlazak mladih i talentovanih kadrova iz zemlje.

 Šta se podrazumeva pod centrom izvrsnosti?

- Centri izvrsnosti MediGroup podrazumevaju najsavremeniji prostor i opremu, kao i vrhunski kadar, sa najširim spektrom zdravstvenih usluga iz oblasti ginekologije, radiologije, gastroenterologije, urologije, endokrinologije, grudne hirurgije, a poseban centar izvrsnosti jeste i vrhunska poliklinika, sa velikim brojem modernih ambulanti i najsavremenijom opremom, kao i modernom laboratorijom.

Koje su odlike porodilišta u okviru vaše Opšte bolnice?

  - U okviru Opšte bolnice, počeli smo sa ginekologijom i porodilištem, na čelu sa prof. dr Aleksandrom Ljubićem. Ovo je jedino privatno porodilište u Srbiji sa neonatologijom, najkompleksnijim laparoskospskim i otvorenim ginekološkim operativnim postupcima.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online