Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.09.2016.
00:30
Vestionline A

Radite ove stvari ujutru i živećete duže i srećnije

Ako vam je jutro stresno i ispunjeno nezdravim navikama, imaćete loše dane. Na to upozoravaju lekari koji su napravili uputstva za lepša jutra.

pixabay
Istezanje posle buđenja je jedna od najboljih stvari koje možete da uradite kad ustanete

Usvojite li ih, mogli biste da uživate u srećnijem i zdravijem životu.

Duboko dišite
Nakon spavanja, soba je puna ustajalog vazduha čak i ako vam je prozor bio otvoren. Čim ustanete, otvorite sve prozore u kući, glavu izbacite napolje i duboko udahnite i izdahnite 10 minuta. Pritom bi bilo dobro da sami sebe podsetite da ste živi, zdravi i srećni.

Ako uspete ujutru da razvijete pozitivan stav, tokom dana ćete biti otporniji na negativnosti koje će sigurno naići.

Doručak pre kafe
Možda obožavate kafu ujutru, možda ste i pušač, ali nezavisno od toga, ni kafu, a ni cigarete ne bi trebalo da konzumirate ujutru pre nego što ste nešto stavili u želudac.

Već i vrapci na granama znaju koliko je doručak važan. On je podloga za ceo dan.

Istezanje
Telo je nakon spavanja pomalo tromo i svaki nagli pokret mogao bi da uzrokuje probleme. Kako se to ne bi dogodilo, nakon jutarnje higijene, obavezno uradite vežbe istezanja.

Ako ne znate kako se rade, pitajte trenera u obližnjoj teretani, a možete da potražite i na internetu.

Tuširanje
Ako vam je jutro stresno i ispunjeno nezdravim navikama, imaćete loše dane. Nakon vežbanja, idite pod tuš i naizmenično se istuširajte toplom i hladnom vodom.

To će podstaći vašu cirkulaciju, a vas će u potpunosti razbuditi i napuniti energijom. Nakon toga, ako želite, možete kožu da počastite hranjivim mlekom za telo.

Telesne vežbe
Nakon istezanja, telo nagradite vežbanjem. Ako uradite vežbe ujutru pre nego što vas pritisnu sve obaveze, uradili ste sjajan posao.

Vežbe su put do boljeg zdravlja i vitkosti. Dovoljno je 15 minuta.

Organizacija
Najviše problema ujutru ljudi imaju zbog lošeg upravljanja vremenom. Sav jutarnji stres proizlazi iz žurbe i kašnjenja. To je nešto što možete da izbegnete ako se dobro organizujete.

Nastojte da uveče pre spavanja napravite plan za sutrašnji dan.

Naravno, trebaće vremena da usvojite nove navike, ali nemojte da odustajete. To su navike od kojih ćete biti bolje raspoloženi, aktivniji, odmorniji, zdraviji i lepši.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online