Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 15.09.2016.
01:30
dailystar.co.uk A

Greška koju pravite pod tušem duplira rizik od kancera

Ako i vi imate ovaj ritual pod tušem, najbolje bi bilo da odmah prestanete sa njim jer udvostručuje rizik za dobijanje raka.

pixabay.com
Ne perite intimne delove mlazom tuša

Ispiranje unutrašnjosti vagine vodom povećava rizik za dobijanje ljudskog papiloma virusa (HPV) koji može da dovede do pojave raka.

Ako prskate ili perete unutrašnjost vaginu vodom ili nekom drugom tečnošću u pokušaju da se oslobodite neugodnih mirisa, trebalo bi odmah da prestanete jer na taj način možete ozbiljno da ugrozite zdravlje.

Ženski intimni delovi sadrže više bakterija od bilo kog drugog dela tela pored creva, ali za to postoji jako dobar razlog.

Medicinski stručnjaci ne preporučuju tuš jer vagine poseduju sposobnost da se same čiste, a pranjem samo narušavamo njen delikatan balans.

Istraživači sa univerziteta Teksas odlučili su da prouče odnos između pranja vagine i HPV-a kod 1.271 žene starosti između 20 i 49 godina.

Šokantni rezultati pokazali su da pranje vagine gotovo udvostručava rizik za dobijanje raka jajnika.

Ova svebouhvatna studija je prva pronašla vezu između raka jajnika i higijenskog rituala.

Stručnjaci preporučuju devojkama da prestanu sa ispiranjem intimnih delova na ovaj način jer ih to čini podložnijim infekcijama i upalama.

- Vagina sadrži više bakterija od bilo kog drugog mesta na telu i bakterije su tu sa razlogom. Ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bi njeno pranje bilo korisno jer na taj način devojke ispiraju sve što je u vagini, uključujući i zdrave bakterije - objašnjava profesor Roni Lamont.

POVEZANE VESTI

Subota 17.09.2016. 21:58
.......Ako prskate ili perete unutrašnjost vaginu vodom ili nekom drugom tečnošću u pokušaju da se oslobodite neugodnih mirisa, trebalo bi odmah da prestanete jer na taj način možete ozbiljno da ugrozite zdravlje. Ženski intimni delovi sadrže više bakterija od bilo kog drugog dela tela pored creva, ali za to postoji jako dobar razlog. Medicinski stručnjaci ne preporučuju tuš jer vagine poseduju sposobnost da se same čiste, a pranjem samo narušavamo njen delikatan balans.......
Subota 17.09.2016. 22:06
А шта сад са свим оним тетама типа Сузана -лото-Симица- Манчић... Рушка-ал'сам лепа- Јакић и др које су се јавно хвалиле како иду на третмане ....орошавања вагине...!!! А то је колико сам схватила по народски....парење сас врелу пару ...дотичне им вршњакиње.... Немој да после буде да нису знале.....?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online