Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.11.2015.
04:30
24sata.rs A

Želite da izbegnete prehladu po svaku cenu? Ovo je rešenje za vas

Ukoliko želite da izbegnete prehladu zimi, postoji mnogo bolji način da poboljšate vaš imuni sistem od meda i limuna. Ono što vam treba su zapravo proizvodi koji sadrže želatin.

makeitsonumber1.blogspot.com
Izbegnite prehladu pomoću proizvoda sa želatinom

Zašto? Zato što su naučnici otkrili da on može opasno da poboljša vaš imuni sistem. Dobar želatin je ukusan protein koji je napravljen od sporo kuvanih kostiju. To je tajna zbog čega je topla supa dobra vas, posebno kada se razbolite, jer sadrži amino kiseline.

On je takođe dobar za vaš izgled. Kada kuvate kosti, kolagen u njima se razlaže, a kada se ohladi postaje želatinast, koji je slične hemijske kompozicije. Kolagen pomaže vašoj koži da ostane elastična, a ukoliko ga konzumirate, osetićete mnoge benefite.

- Ovo potvrđuje da su sve naše bake znale instinktivno šta je dobro. Želatin je veoma dobar za obnavljanje ćeija - izjavila je Sem Kristi, nutricionista.

Bol u zglobovima

Želatin sadrži aminokiseline poput polina i glicina koji su sastavni deo hrskavica u našem telu. Takođe, sadrži lako varljivi kalcijum, magnezijum, fosfor, silikon i sumpor, koji jačaju kosti. Studije su pokazale da terapeutske doze hrskavice životinjskog porekla dramatično poboljšavaju simptome reume, kao i degenerativnih problema sa zglobovima. Sportisti kome su davani ovi suplementi tokom šest meseci shvatili su da imaju mnogo manje bolova u zglobovima.

- Želatin je bogat proteinima, koji pomaže da se obnavljaju ćelije i deluje protivupalno - rekla je doktorka Kristi.

Vodite računa o srcu

Zamenite svoju šniclu paprikašom. Većina doktora se slaže u tome da previše crvenog mesa nije dobro za vaše srce, ali ukoliko jedete i želatin, rizik se smanjuje. Povećani nivoi metionina su glavni faktor oboljenja srca, zbog toga što on proizvodi nusproizvod homocistein. 

Dobar san

Studija iz 2007. godine pokazala je da uzimanje 3 grama glicina pred spavanje, čini da brže zaspite. Rezultati su dobijeni na osnovu istraživanja je vršeno na volonterima od kojih je polovina dobila dozu, dok je druga dobila placebo. Poznato je da je glicin inhibitorni neurotransmiter koji kontroliše oslobađanje hormona norepinefrina, koji uzrokuje anksioznost.

Obično kada se probudite ujutru mamurni, potežete za vodom ili sokom. Najbolje rešenje bi bilo da jedete supu. Ona nežno detoksifikuje jetru i umiruje vaš želudac.

Gubljenje kilograma

Supa od kostiju je deo Paleo dijete, gde ljudi veruju da režim ishrane iz kamenog doba može da im pomogne da ostanu fit i izgube težinu. Iako ne želite možda da pratite svaki deo dijete, postoji dobar razlog da jedete hranu obogaćenu želatinom iz kostiju. To je hrana koja sadrži protein, pa ćete imati manju želju da posežete za visoko kaloričnom hranom. Želatin inače sadrži 62 kalorije u 100 grama i pospešuje rad vašeg metabolizma i zbog toga brže sagorevate kalorije koje unesete.

Zdrav digestivni trakt

Želatin apsorbuje vodu u stomaku, pomaže u pražnjenju tela od toksina i sadrži kiseline koje pomažu da svarimo minerale i bori se protiv parazita. Ovo znači da možete manje da patite od raznih alergija na hranu, koje nastaju kada zid želudca počinje da "curi".

Lepša koža, kosa i nokti

Na licu se s godinama pojavljuju mali nedostaci u vidu bora, flekica, pora, opuštenije kože i slično. Kolagen je sveti gral u kozmetičkim proizvodima današnjice. Iako je to način da negujete kožu spolja, na nekim stvarima je najbolje raditi i iznutra. 

Ne pati samo koža na našem licu kada starimo, koža na telu takođe trpi promene. Jedna od njih je i celulit. Ukoliko konzumirate želatin, pospešujete nivo kolagena koji promaže koži da ostane elastična i zdrava. 

Naučnici sa Univerziteta u Mičigenu pronašli su da je konzumiranje želatina kroz hranu pospešuje strukturu folikula kose i čini je sjajnijom, a jačaju i nokte.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online