Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.01.2018.
01:30
novimagazin.rs, Vestionline A

Šta je najbolje jesti i piti posle Nove godine?

Posle burne novogodišnje noći, svima nam je teško da se vratimo u normalu. Mnogi preteraju u hrani i piću, pa im posle teško pada da ustanu iz kreveta.

pixabay.com
Jedan zdravi doručka "zlata vredi"

Lekari savetuju da se u najluđoj noći bude umeren, ali je malo onih koji taj savet poslušaju. No, ako je šteta već pričinjena, onda treba razmišljati o tome kako je sanirati.

Pogledajte nekoliko saveta o tome šta je najbolje jesti i piti posle burne noći.

Voda

Mnogi 1. januara posle podne nastave tamo gde su stali u novogodišnjoj noći. Odlaze na reprize Nove godine i obilaze prijatelje, što znači da nastavljaju da unose alkohol u organizam. 

Najvažnije je da piju što više vode i to od momenta kad otvore oči. Lekari savetuju da unošenje vode u organizam treba biti povećano nekoliko dana posle žurke, zbog jake hrane i alkohola.

Supe i čorbe

Oprobani recepti za mamurluk su supa iz kesice, paradajz čorbica ili pileća kisela čorba. Organizmu su posle burne noći potrebni so i tečnost, a to su upravo glavni sastojci čorbi.

Voće

Možda vam voćna salata nije primamljiva kao pečenje ili roštilj, ali će vam svakako pomoći da osvežite organizam. Ne možete očekivati da vam bude bolje, ako posle najluđe noći nastavite neumereno da jedete masnu hranu.

Tačno je da masna hrana usporava proces apsorpcije alkohola i da mnogi, upravo iz ovog razloga, posle burne noći svrate da "pokupe" picu ili pljeskavicu.

Međutim, za Novu godinu se jede više nego inače, pa još masne hrane može da vam stvori velike muke.

Dvopek

Glukoza iz hleba uklanja mučninu. Posebno je dobro da za doručak pojedete prepečeni hleb, odnosno dvopek, jer on apsorbuje višak kiseline.

Limunada

Vrlo dobro znamo da je limun pun vitamina C. On jača imunitet, a uz to je veoma dobar i za želudac.

Limunada koja je napravljena sa toplom vodom pomaže nam da se oslobodimo problema sa varenjem.

Povrće

Namirnice koje nabrajamo sigurno vas najviše asocijaru na neku dosadnu, iscrpljujuću dijetu. Međutim, ne postoji drugi način da očistite organizam i da povratite energiju, nego da "probušite kašiku".

Naravno, to ne znači da ne treba ništa da jedete. Ali, probajte da bečke šnicle ili čvarke zamenite kuvanom šargarepom, krompirom, zelenom salatom... 

Soda bikarbona

Ako ste među onima koji su preterali s alkoholom, pa su vas probudili glavobolja i mučnina, popijte sodu bikarbonu otopljenu u vodi. Ona će pomoći vašem organizmu da se regeneriše.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online