Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.08.2015.
01:30
Vesti A

Nestaje vam ideja u kuhinji? Evo jelovnika za jedan dan

Nemate više ideja za spremanje hrane vašoj porodici? Evo nekoliko savršenih predloga.

Reuters/S.W.
Započnite dan prženicama...

Pica prženice

Potrebno: Četiri deblje kriške hleba, četiri lista šunke, četiri lista kačkavalja, dva jaja, kečap, so, origano.
Priprema: Iseći hleb na deblje kriške, pa svaku nožem zaseći po polovini, ali ne do kraja. Pomešati kečap i origano i premazati donju krišku, pa staviti šunku i kačkavalj, preklopiti i svaku umočiti u umućena i posoljena jaja i pržiti na ulju. Služiti uz paradajz i kečap.

simplyscratch.com
Za ručak obavezno čorbica

Čorbica - svaštarica

Potrebno: Glavica crnog luka, tri šargarepe, list lovora, manji koren celera, paškanat, sveža paprika, paradajz, tri krompira, dva čena belog luka, pola kašičice aleve, malo mirođije i vegete.
Priprema: Kuvati u dva litra vode i kada provri ubaciti lovorov list, sitno iseckan crni luk, opranu, oljuštenu i iseckanu šargarepu, celer i paškanat, pa dodati sitno iseckan oljušteni paradajz i krompir iseckan na romboide, a papriku isečenu na sitne trake. Kuvati na tihoj vatri sat vremena, začiniti po ukusu i dodati isitnjen beli luk, pa služiti uz kiselu pavlaku.

valentinospizzaandsportsbar.com
Za večeru može pica

Orijentalna pica

Potrebno: 400 g mlevenog mesa, glavica crnog luka, tri čena belog luka, so, biber, malo aleve i kumina, jaje, 300 g krompira. Za preliv: 100 ml kečapa, malo maslinovog ulja, origano i 200 g kačkavalja.
Priprema: Crni i beli luk sitno iseckati, obareni krompir ispasirati, pa sjediniti sve sastojke i ostaviti umešenu smesu u frižider na tri sata. Nauljiti tepsiju i od mesne smese razvući koru u tepsiji, odozgo preliti kečapom, maslinovim uljem i origanom i peći 40-ak minuta, pa služiti uz rendani kačkavalj.

thismagnificentlife.com
Salata ide uz sve

Patlidžan salata

Potrebno: Tri plava patlidžana, 12 pečenih crvenih paprika, kilogram paradajza, ulje, šest čena sitno iseckanog belog luka, veza peršuna.
Priprema: Patlidžan iseći na kolutove, propržiti sa obe strane, a paprike iscepkati na rezance i spustiti ih kratko na ulje u kome se pržio patlidžan. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice, spustiti u tiganj posle paprika. Dodati beli luk i peršun. Kada se skoro pretvori u sos - gotovo je. U činiju složiti prvo paprike, preko patlidžan preliven sosom od paradajza i služiti hladnu salatu.

Brzi i ukusni dezert

Piano kolač

Potrebno: Pakovanje oblandi, 300 g ćeten alve, 400 g šećera, 200 ml vode, 250 g margarina, 100 g kakaoa.
Priprema: Stavite vodu i šećer da se kuvaju i kada provri skinuti sa šporeta, dodati margarin, kakao i alvu. Mešati da se sastojci dobro sjedine. Vrućim filom premazati oblande, pa odozgo pritisnuti da se oblande sjedine sa filom. Kada se kolač ohladi seći na štanglice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online