Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 14.07.2015.
03:30
Vestionline A

Koje kombinacije namirnica su najbolje za vaše telo?

Nijedna namirnica nije stvorena da bi se jela sama. Namenjena je da se jede u kombinaciji s nekom još finijom, i onda te dve stvari čine rapsodiju ukusa od kojih vam ide voda na usta. Osim toga, kombinovanje različitih svojstava različitih namirnica može vam pomoći da skinete višak kilograma, piše "Time".

beyondmeresustenance.com
Tunjevina i đumbir: Samo jedan od predloga

Studija koja je prošlog meseca objavljena u časopisu "American Journal of Clinical Nutrition" je izvestila da se nutritivna vrednost salate povećava ako u nju dodate jaja. Jaja olakšavaju vašem organizmu da apsorbuju karotenoide, pigmente koji povrću daju boju, i pomažu vam u borbi protiv debljine.

Ovo je još sedam odličnih kombinacija namirnica koje će vam pomoći da smanjite težinu.

1. Tunjevina i đumbir

Ako želite dobro da izgledate na plaži, komadićima tunjevine dodajte malo đumbira. Đumbir ubrzava pražnjenje želuca, što pomaže da se smanji naduvenost, a takođe blokira određene gene i enzime koji uzrokuju upalu. Tunjevina je, s druge strane, primarni izvor omega-3 masnih kiselina koje regulišu masnoću u želucu i zaustavljaju rast masnih ćelija na vašem stomaku.

2. Spanać i ulje avokada

Ako volite da jedete salatu od spanaća s maslinovim uljem, poboljšajte stvar i zamenite maslinovo ulje avokadovim. Ovo ulje je bogato mononezasićenim mastima koje poboljšavaju holesterol i brane vas od gladi. Takođe sadrži vitamine B i E, kao i kalijum koji smanjuje naduvenost. Spanać će vam, pak, utoliti glad bez unosa nepotrebnih kalorija. Studije pokazuju da žene koje jedu hranu bogatu vodom, kao što je lisnato povrće, imaju manji indeks telesne mase i uži struk.

3. Kukuruz i pasulj

Poznat po izazivanju naduvenosti, pasulj vam verovatno ne zvuči kao najbolji način za gubitak kilograma, ali ipak saslušajte. Kalorijski ograničena dijeta koja obuhvata četiri porcije pasulja nedeljno dokazano pomaže pri mršavljenju i delotvornija je od one koja ne sadrži pasulj. U kombinaciji s kukuruzom, taj efekat može biti još jači. Kukuruz, kao i banana i hladna testenina, sadrže skrob – ugljeni hidrat koji usporava varenje. Zauzvrat, telo nije u mogućnosti da apsorbuje mnogo kalorija i glukoze koje bi se skladištile kao masnoća.

4. Dinja i crno grožđe

Borite se s masnoćom i naduvenošću uz pomoć voćne salate od dinje i crnog grožđa. Dinja je prirodni diuretik pa će vam pomoći da se rešite viška vode iz organizma, a crno grožđe će ubrzati sagorevanje masnoće na stomaku jer sadrži antioksidans antocijanin koji smiruje gene koji podstiču nagomilavanje masti. Ovaj dinamični duo čini zdravu i ukusnu letnju poslasticu.

5. Ljuta paprika i piletina

Večeras vam se jede piletina? To je super: ona je bogata proteinima koji podstiču sitost, a istraživanja su pokazala da pomažu ljudima da u obrocima pojedu manje. Dodavanjem takozvanog kajenskog bibera, odnosno ljute papričice, spalićete masnoće. Kapsaicin koji se nalazi u papričici dokazano potiskuje apetit i povećava sposobnost tela da hranu pretvara u energiju. Svakodnevna konzumacija kapsaicina ubrzava topljenje trbušne masnoće, pokazala je studija objavljena u časopisu "American Journal of Clinical Nutrition".

6. Krompir i biber

Zahvaljujući pomami za dijetom s niskim procentom ugljenih hidrata, krompir je nepravedno stavljen na crnu listu. Nauka je dokazala da vam ova hranljiva namirnica može pomoći da smršate. Australijski naučnici su otkrili da krompir više zasiti nego integralni pirinač i zobna kaša, a bogat je i kalijumom koji smanjuje naduvenost. Samo umesto puterom, krompir začinite crnim biberom. Piperin, koji biberu daje ukus, može da ometa stvaranje novih masnih ćelija, odnosno adipogenezu.

7. Kafa i cimet

Umesto šećera, poboljšajte ukus svom omiljenom napitku dodatkom cimeta. Cimet je pun ukusa, gotovo je bez kalorija i sadrži snažne antioksidanse koji smanjuju skupljanje masnoće na stomaku. U paru s kofeinom koji suzbija osećaj gladi, sa šoljicom ovakve kafe, počećete da mršavite od jutra.

POVEZANE VESTI

Subota 18.07.2015. 05:55
Пасуљ,кромпир,месо,парадајз,паприка и све остало са витаминима узимати.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online