Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.01.2015.
04:30
24sata.rs A

Kulinarski trikovi koji će vam uštedeti vreme

Kad savladate ove fenomenalne trikove još više ćete uživati u pripremi hrane.

frugalfoodielasvegas.blogspot.com
U kuhinji često imate mnogo posla, ali uz male trikove priprema hrane postaće prava zabava

Limun iscedite hvataljkom za meso

Najbolji svetski kuvari vole da neposredno pre serviranja jelo isprskaju sa malo limunovog soka. Ovo je sjajan trik koji na najbolji način naglašava sve ukuse u gotovo svakom jelu - od pikantne svinjenite do nežnih škampa. Ali, domaćice neretko jednostavno mrzi da vade cediljku za limun, koju kasnije treba da peru. Rešenje je jednostavno - uzmite hvataljku kojom ste okretali meso, a limun presecite na pola. Hvataljku stisnite tako da se oba kraka spoje, i zarijte je u sredinu limuna. Okrećite limun iznad hrane, i pustite da sok curi po mesu. Hvataljka je već uprljana od mesa, pa ne pravite sebi dodatne sudove za pranje, a vaše jelo će imati ukus kao da ga je pravio pravi italijanski kuvar.

Kuvajte na pari jeftino i efikasno

Povrće je najzdravije i zadržava najviše hranljivih jedinjenja kada se kuva na pari. Međutim, za ovo vam je potreban ili poseban aparat, koji je prilično skup, ili jedna od onih drvenih cediljki, koje se najčešće prave od bambusa i služe baš za kuvanje na pari. Istina je da vam to uopšte nije potrebno! Povrće podjednako dobro možete da skuvate u najobičnijoj metalnoj cediljki, koju koristite za ceđenje paste i povrća. Sačuvajte novac za nešto pametnije, a brokoli ubuduće kuvajte tako što ćete iznad šerpe za ključalom vodom da stavite cediljku, i u nju poređajte brokoli. Pokrijte sve poklopcem, i za par minuta vaše povrće je gotovo.

Sitno iseckajte luk bez noža

Sitno seckanje belog luka predstavlja veliki problem mnogim ženama, jer je potrebna velika preciznost i dosta strpljenja. Zato je najjednostavniji način - rende. Jednostavnu uzmite čen belog luka, sa sve kožom, i lagano pređite preko sečiva kako biste skinuli koru. Zatim polako počnite da rendane beli luk, vodeći računa da ne posečete prste.

Napravite savršen led za žurke

Male kocke leda jesu praktične i lepe, ali kada pravite žurku mnogo je bolje da napravite velike kocke ili komade. Razlog je jednostavan - što je komad leda veći, sporije se topi. Postoje posebni, veliki kalupi za ovakve slučajeve, ali nema potrebe da dajete pare za to! Led napravite u kalupima za mafine, bilo da su okruglog oblika ili nekog drugog po vašoj želji. Kako bi led izgledao još lepše, unutra dodajte neke voćke.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online