Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.07.2018.
01:30
A. Šišić - Vesti A

Pakovanje za tili čas

Odmor svako željno iščekuje! Ipak, ženski rod ne može da odoli a da ne napravi posebne pripreme za odlazak na letovanje. Većina dama ima naviku da nose i ono što im treba i ono što im ne treba, pa im kofer deluje kao da će eksplodirati.

pixabay.com
 

Stručnjaci navode da postoji nekoliko trikova za brzo pakovanje. Na prvom mestu je pravljenje spiska odeće jer ne postoji bojazan da se nešto zaboravi, a usput se i eliminišu stvari koje pripadnica nežnijeg pola neće obući tokom odmora. Vodite se sledećom mišlju: ako se dvoumiš, izbaci iz kofera.

Neophodne naočare

Naočare za sunce su neizostavan detalj u spremanju kofera za odmor. Dame ih na moru paze kao oči u glavi i za tih 10 dana čiste koliko ih ne brišu čitave godine. Da se naočare ne bi prljale i maglile, dovoljno je da se očiste i zatim na staklo utrlja pena za brijanje.

Stvari koje su od tankih materijala i mogu lako da se izgužvaju treba da budu na vrhu gomile, uredno složene. Pošto u hotelskoj sobi nema pegle a uglavnom nije dostupan i servis za čišćenje stvari, ako se sako ili haljina izgužva nakon puta, može da se okači na ofinger i obesi u kupatilu tokom tuširanja i tkanina će se od pare sama ispraviti.

Ako je kofer prebukiran i nema mesta za glomazni neseser pun flašica gelova i mleka za tuširanje, krema i šampona, ova kozmetika može da se prespe u manje bočice i takva spakuje. Ako je i tako gužva u torbi, sredstva za negu uvek mogu da se sipaju u plastične cevčice. Slamčici se prethodno spali upaljačem jedan vrh kako bi se zatvorila, a zatim, kad napuni, zapali se i drugi deo da bi se dobila neprobojna "kozmetička epruveta".

Figaro ili presa mogu da se ostave kod kuće. Oruđe za stilizovanje vlasi je, po mišljenju mnogih, bespotrebno na odmoru, pogotovo ako se ide na more. Slana voda i sunce su dovoljan frizer. Ako dama poželi lokne, može samo da pokvasi vlasi u vidu, uvije ih u čupavu punđu i ostavi da se osuše sama od sebe. Nakon nekoliko sati, kad se kosa raspusti, dobiće se savršeni talasi.

Kupaći po meri 

Kupovina kupaćeg kostima je noćna mora za pojedine dame. Neretko se dogodi da se žena iznervira jer slika o svom izgledu koji ona ima u glavi ne odgovara realnosti, pa se silno razočara kad stane ispred ogledala. Ipak, stilisti ističu da lepotice ne treba da očajavaju i teraju modu po svaku cenu.

Navode da su kupaći kostimi poput garderobe jedinstveni i kao takvi ne odgovaraju svakoj građi. Potrebno je da žena pronađe model koji će istaći sve njene vrline, a sakriti mane. Tako pripadnice nežnije pola koje imaju opušten stomak ne bi trebale da nose bikini, već bi trebalo da imaju dublji donji deo kupaćeg ili jednodelni.




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online