Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.06.2018.
05:30
republika.rs A

Leto u Srbiji: Posetite neku od destinacija koja će vas ispuniti svežim vazduhom

Oni koji ovu turističku sezonu odluče da provedu u Srbiji, a umorni su od gradske gužve, mogu da otputuju do obližnjih ekoloških oaza.

pixabay.com
Nemojte nikako zaobići jedni od najlepših planina u Srbiji: Kopaonik

Kada dođe vreme za planiranje letnjeg odmora, mnogi ljudi u našoj zemlji prvo razmatraju inostrane destinacije. Srbija nema more, ali ima druge destinacije koje svojim karakteristikama privlače posetioce u toku leta. Planine spadaju u ovu grupu, a neke od njih su zbog sastava vazduha i dominantne klime dobile titulu vazdušne banje. Ako ovog leta odlučite da se sklonite od urbane buke i nadišete se kvalitetnog vazduha, Srpski telegraf za vas izdvaja nekoliko destinacija.

Zlatar

Iako ne spada u red najatraktivnijih planina u Srbiji, Zlatar je idealna destinacija za sve koji su se uželeli predivne prirode, lepog vazduha, tišine, ali i sunca. Na ovoj planini sunce greje prosečno 280 dana godišnje. Nalazi se između reka Lima, Uvca, Mileševke i Bistrice. Svakog ko se odluči da poseti ovu planinu očekuje fuzija planinske i mediteranske klime.

Divčibare

Na 980 metara nadmorske visine na planini Maljen nalaze se Divčibare, predeo gde se susreću primorska, karpatska i panonska klima. Ovo je uslovilo veću koncentraciju joda u vazduhu, što pogoduje ljudima koji pate od disajnih problema, poput hroničnog bronhitisa i bronhijalne astme. Valjevo je u neposrednoj blizini, pa će i onima kojima nedostaje urbana sredina to biti manji problem.

Zlatibor

Iako se najveći broj turista odlučuje da ovaj predeo poseti zimi, Zlatibor je izuzetno privlačan i leti. Pored prelepe prirode, etno-sela i specijaliteta, ovo je predeo koji pogoduje astmatičarima jer se prepliću mediteranska i kontinentalna vazdušna strujanja, koja stvaraju umerenu klimu, suv i čist vazduh, nizak vazdušni pritisak i izraženo ultraljubičasto zračenje.

Kopaonik

Kopaonik je najpopularnija zimska destinacija na ovim prostorima, ali je sve više turista obilazi i leti. Pored neverovatne prirode, čistog vazduha i svežih letnjih dana, na Kopaniku postoji još nekoliko letnjih atrakcija koje mame posetioce. Šetnja pešačkim stazama, planinarenje, paraglajding, jahanje, vožnja biciklom i panoramska vožnja žičarom do Pančićevog vrha samo su neke od aktivnosti koje vas ovde čekaju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online