Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.06.2018.
01:30
Vestionline, Index.hr A

Ni reči o Srbiji: Zaboravite Hrvatsku, posetite "pravi" Balkan

Američki magazin Bloomberg u rubrici o luksuznim putovanjima piše da Hrvatsku, iako ima obalu dužu od francuske i portugalske zajedno, i više ostrva od Maldiva, treba zaboraviti, i ovog leta posetiti "pravi" Balkan.

pixabay.com
 

Autor teksta "Zaboravite Hrvatsku: Zašto morate da posetite pravi Balkan" piše da rastuće brojke u zemlji u kojoj je broj turista četiri puta veći od broja stanovnika bude kontroverze, a posebno je istakao Dubrovnik za koji kaže da zbog gužvi, baš poput Venecije i Barselone, razmatra restriktivne turističke mere, što delom pripisuje i Igri prestola. 

"Teško je naći vreme godine za mirno, istinsko iskustvo u Dubrovniku", piše autor, i dodaje da je u susedstvu ponuda slična, ali bez tolikih gužvi. 

Blumberg tako poziva čitaoce da ovog leta, umesto Hrvatske, posete sledećih pet destinacija:

pixabay.com
 

Jezero Bled u Sloveniji

Sloveniju se navodi kao idealna zemlja za porodična putovanja, ačitaocima se predlaže da tamo provedu pet do sedam dana. "Prvo prošetajte ulicama Ljubljane, a zatim se uputite na bajkovito jezero Bled. Svakako posetite i crkvu Marijinog Vaznesenja, jednu od najpoznatijih znamenitosti Slovenije. Posetite i Nacionalni park Triglav i jezero Bohinj", piše.

pixabay.com
 

Nacionalni park Durmitor u Crnoj Gori

Autor navodi da Crna Gora ima izvanrednu reputaciju zbog divne jadranske obale i raznovrsnih nacionalnih parkova. Za posetu Crnoj Gori preporučuju se tri do pet dana, a nazivaju je najboljom lokacijom za putovanje kolima (road trip).

wikipedia.org/Sigismund von Dobschütz
 

Albanska planina Prokletije

"Albanski Alpi", kako je autor nazvao planinski masiv na severozapadu Albanije, koji se takođe prostire na teritoriji Crne Gore i Srbije, etiketiran je kao najbolja balkanska lokacija za planinare.

pixabay.com
 

Mostar, BiH

Za Mostar pišu da postaje kulturni centar u regiji, izdvajaju obnovljeni Stari most kao važan primer islamske arhitekture, a napominju da bi trebalo obratiti pažnju i na grafite i uličnu umetnost tog grada.

pixabay.com
 

Sofija, Bugarska

Bloomberg svojim čitaocima predlaže da posete i Sofiju, glavni i najveći grad Bugarske, koji naziva modernom destinacijom. Zbog odličnih restorana i impresivnog broja javnih parkova, upoređuje se s Pragom, Budimpeštom i Berlinom, uz napomenu da je mnogo pristupačnija, piše Index.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online