Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 22.04.2018.
05:30
Vestionline A

Ovo su 10 najlepših mostova na svetu

Predstavljamo vam 10 najlepših svetskih mostova.

commons.wikimedia.org/Bob Collowan/Commons/CC-BY-SA-4.0
Tauer bridž - po mnogima najlepši most na svetu

Tower Bridge, London, Engleska

Jedno od najprepoznatljivijih obeležja Londona, most Tauer je zvezda miliona razglednica, majica, torbi i drugih odabranih suvenira i nijedna poseta Londonu nije potpuna bez fotografije na mostu sa pogledom nad rekom Temzom.

pixabay.com
Tower Bridge, London

Rialto, Venecija, Italija

Raspevani gondolijeri vode turiste ispod mosta duž Grand kanala u čuvenim gondolama ovog grada, a elegantni lukovi i beli kamen na samom mostu čine ga atraktivnim dodatkom jednom od najromantičnijih gradova na svetu.

pixabay.com
Rialto, Venecija

Golden Gate, San Francisco, SAD

Izgradnja ovog ledendarnog mosta trajala je više od četiri godine i koštala je 24,3 miliona evra, a most je postao jedano od najprepoznatljivijih obeležja San Franciska. Crvena boja ovog mosta, koji se nalazi nad Tihim okeanom, pomogla mu je da postane jedan od najčešće fotografisanih mostova na svetu.

pixabay.com
Golden Gate, San Francisko

Sydney Harbour, Sidnej, Australija

Prelep pogled sa mosta na luku i Sidnejska Opera čine tako poznatu i divnu panoramu ovog grada. Lokalno stanovništvo je mostu dalo nadimak "Ofinger" zbog dizajna na bazi lukova.

pixabay.com
Sidnej

Brooklyn Bridge, Njujork, SAD

Završen 1883, most u Bruklinu jedan je od najstarijih visećih mostova u SAD. Povezuje Menhentn i Bruklin iznad Ist Rivera. Ima glavni raspon od 486,3 m što ga je činilo najdužim visećim mostom na svetu od otvaranja do 1903.

pixabay.com
Brooklyn Bridge, Njujork

Ponte Vecchio, Firenca, Italija

Most preko reke Arno prepun je malih prodavnica nakita, kožne galanterije i druge luksuzne robe za turiste, a nasumičan način na koji su prodavnice naslagane jedna na drugu samo povećava šarm i privlačnost ove neobične pijace.

pixabay.com
Ponte Vecchio, Firenca

Millau Viaduct Bridge, Midi-Pyrénées, Francuska

Izgrađena 2004, ova elegantna građevina je već postala simbol velikog ponosa za francuski narod. Sa 343 metara, smatra se najvišim mostom na svetu i prolazi kroz neke od najlepših seoskih predela Francuske.

pixabay.com
Millau Viaduct Bridge, Francuska

Karlov most, Prag, Češka republika

Sagrađen 1357. kao deo vizije cara Karla IV o veličanstvenom Pragu, Karlov most povezuje Stari i Novi grad, obuhvatajući celu širinu reke Vltave. Statue svetaca, ulični umetnici i panoramski pogledi na grad privlače milione turista ovde svake godine.

pixabay.com
Karlov most, Prag

Pont du Gard, Gard River, Francuska

Ovaj most je započeo svoj vek kao vodovodni sistem koji je transportovao vodu do rimskog grada Nemausus i svedočanstvo je neverovatnoj sposobnosti izgradnje Rimljana. Zbog svoje istorijske vrednosti, dodat je na UNESCO listu svetske baštine 1985. godine.

pixabay.com
Pont du Gard, Gard River, Francuska

Khaju Bridge, Isfahan, Iran

Ovaj prelepi primer arapske arhitekture izgradio je u 17. veku Šah Abas II, a i dalje predstavlja potpuno funkcionalnu branu koja dostavlja vodu do bašti duž reke Zajande. Na sredini mosta nalaze se dva velika paviljona koja su prvobitno bila rezervisana za Šaha, ali su sada otvoreni za javnost.

commons.wikimedia.org/Bernard Gagnon
Khaju Bridge, Isfahan, Iran

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online