Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 30.07.2017.
00:30
Vestionline, klix.ba A

Turisti, ne dolazite kod nas: Hrvati samo kukaju, Australija vas može ubiti, a u BiH...

Jedna od najposećenijih stranica za zabavu 9GAG objavila je istraživanje o razlozima zbog kojih lokalno stanovništvo nekih zemalja ne preporučuje turistima da ih posete.

pixabay.com
Nisu baš tako dobri domaćini: Hrvatima sve smeta i na sve se žale

Norvežani nisu toliko društveni 

Norvežani su povučeni, rezervisani i preporučuju da ne posećujete njihovu zemlju ako imate nameru da se sprijateljite sa mnogo Norvežana.  Takođe, ovo je veoma skupa zemlja, a ni vreme nije idealno. Ako volite sunčano i toplo vreme, ne dolazite, jer je 2015. godine od 365 dana u godini 279 bilo kišno. 

Životinje i prirodno okruženje u Australiji vas mogu ubiti

Zaboravite slatke koale i kengure (koji takođe mogu biti opasni), jer osim njih, u Australiji žive i dingo, divlji psi, zatim otrovne žabe, otrovne zmije, ajkule, krokodili i mnoge druge živootinje koje mogu okončati vaš život. Ako vas životinje ne ubiju, tu su vrućina i žeđ, a važno je znati i to da se deca u Australiji od četvrte godine uče kako da se sačuvaju od ujeda komaraca, krokodila, zagađene vode i slično. 

Amerika je skupa za strance 

Javni prevoz je precenjen, kako za strance, tako i za lokalno stanovništvo, a ni hoteli i hrana nisu jeftini. Još jedna loša strana odnosi se na stanovnike SAD, koji imaju malo znanja, a i interesa za svet van svoje zemlje. 

Katar je nepodnošljivo vruć 

Katar je neverovatno bučan i vrvi od gužve, jer ima najviše automobila po stanovniku na svetu. Nažalost, ne postoji drugo praktično rešenje za prevoz, a Katarani nisu oduševljeni pešačenjem ni biciklizmom. Doha je jedan od najzagađenijih gradova na svetu i Katar je većinom prekriven prašinom koja dolazi iz pustinja i koje se ne možete rešiti.

Hrvati za sebe kažu da preterano vole da se žale 

Usluga je generalno na niskom nivou, a nepristojni i iznervirani uslužni radnici se žale na kupce i pričaju im iza leđa čim oni napuste radnju. 

Brazil je opasan za turiste 

Prema indeksu kriminala 2017. godine, Brazil je među prvih 10 zemalja sveta. Turisti su česte mete opakih i zlih prevara: od precenjivanja robe i usluga do navođenja da donesu odluku koja može biti opasna po njih. 

BiH ima mnogo pasa lutalica 

U BiH postoji mnogo agresivnih pasa lutalica, a Bosanci i Hercegovci poručuju svima koji se boje tetanusa da ne posećuju njihovu zemlju, posebno Sarajevo, gde su česti slučajevi psećih napada na decu i odrasle u svako doba dana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online