Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.07.2017.
01:30
Vestionline, punkufer.rs A

Zemlja čudesa: Ove stvari nikako ne smete preskočiti u Argentini

Argentina, raj za putnike, smeštena između Anda na zapadu i Atlantskog okeana na istoku, veoma je raznolika zemlja, kako prirodno, tako i kulturno, gde se oseća uticaj iz celog sveta. Tajna je u predivnim pejzažima, kosmopolitskim gradovima i živahnoj kulturi.

wikipedia.org/José Porras/Elemaki
 

Ako se nekada nađete u ovoj zemlji sa predivnim pejzažima, kosmopolitskim gradovima i živahnom kulturom, ne bi trebalo da propustite sledeće: 

Provozajte se jednom od najuzbudljivijih ulica na svetu 

Vožnja kroz dolinu Kebrada de Umahuaka jedna je od najlepših vožnji na svetu. Za vreme vožnje pogled se pruža na čudesne stene, ali i na puteve kojima se već vekovima odvija transport. Posebnost je katedrala u pećini, u kojoj sviraju lokalni muzičari.

pixabay.com 
 

Uživajte u izvanrednim vinima 

Mendoza je glavna vinska regija u zemlji, a smestila se u podnožju Anda. Takođe, sorta grožđa malbek postala je s vremenom svetski poznata, ali ovde se proizvode i izvrsni širaz i cabernet sovinjon. Uglavnom, s argentinskim vinima teže je promašiti nego pogoditi. 

pixabay.com
 

Knjižara koja ostavlja bez daha 

El Ateneo Grand Splendid knjižara je u Buenos Ajresu, a smeštena je u nekadašnjem pozorištu otvorenom 1919. godine. Ovde će vas dočekati milioni knjiga, a može se pronaći za svakoga ponešto. 

pixabay.com
 

Podzemna železnica Buenos Ajresa 

Kad se već nađete u glavnom gradu, red je i provozati se podzemnom železnicom. Buenos Ajres metro je dobio davne 1913. godine pa se može podičiti titulom prvog grada koji je dobio podzemnu železnicu u Latinskoj Americi. 

wikipedia.org/Ramon Corvera
 

Kafić u kojoj ćete osetiti deo prošlosti 

Sjajnu kafu možete popiti na mnogim mestima u Buenos Ajresu, ali kafa napravljena u Kafe Tortoni verovatno je najbolja i najpoznatija. Ovde se crni napitak toči od davne 1858. godine, a unutar kafića sve je na najvišem mogućem nivou.

pixabay.com
 

Pokušajte da savladate vrh Južne Amerike 

Dobro, šalimo se, dovoljno je da počnete s usponom, pa dokle stignete - stignete. Akonkagva je visoka i impesivna, pa čak i ako odustanete nakon par stotina metara, moći ćete da uživate u pogledu i prekrasnoj prirodi. 

pixabay.com
 

Fudbal 

Najvažnija sporedna stvar na svetu u Argentini zauzima vrlo važno mesto, a Dijego Maradona i dan-danas slavi se kao božanstvo. Za pravi doživljaj kupite karte za utakmicu Boka Juniorsa i pođite na legendarnu Bombonjeru. 

pixabay.com
 

Meso, meso i samo meso 

Zemlja je nadaleko poznata po svojim sočnim odrescima. Na vama je samo da malo istražite, odaberete mesto prema svojim mogućnostima i prepustite se čarolijama argentinske kuhinje. 

pixabay.com
 

Vodopadi Iguazu 

Vodopad koji se nalazi na granici Argentine i Brazila pravo je čudo prirode. Reč je o ukupno 275 slapova visine do 70 metara. Već dugi niz godina jedno su od najposećenijih mesta u Argentini. 

pixabay.com
 

Zaplešite tango 

Kad ste već ovde, zašto ne biste naučili da plešete najpoznatiji argentinski ples? Tango možete da upišete gotovo na svakom koraku u Buenos Ajresu, ali pre svega – budite oprezni. Naime, ovaj ples se naziva i "plesom ljubavi“, pa se kaže da parove može još zbližiti, ali i udaljiti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online