Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.02.2017.
01:30
Vestionline, Tanjug A

Srbija nema more, al' zarađuje više od Crne Gore

"Turisti u svetu traže nove destinacije, to je i naša šansa", poručio je premijer Aleskandar Vučić i dodao da i zbog toga saradnja na Balkanu mora biti bolja, jer samo saradnjom sve zemlje mogu da postignu rezultate koji će njihovim građanim omogućiti bolji život.

Tanjug
Premijer Srbije na otvaranju Sajma turizma u Beogradu

- Zato kao predsednik vlade neću da prihvatam ideje o povratku u prošlost, sukobe, tenzije i nestabilnost. Daćemo sve od sebe, imaćemo i uspećemo da sačuvamo mir, sigurnost i stabilnost za sve na Zapadnom Balkanu - rekao je Vučić na otvaranju Međunarodnog sajma turizma u Beogradu. 

Vučić je rekao da zemlje Zapadnog Balkana imaju velike mogućnosti kad je reč o izlasku na treća tržišta u turizmu, ali da je za to potrebno unaprediti saradnju u regionu, jer nijedna zemlja neće moći da uspe sama. Kaže da se svuda u svetu traže nove destinacije, što je prava prilika za Srbiju i ceo region.

- Oni koji najviše putuju, a to su pre svega Kinezi, su po deset puta bili u Parizu, Londonu, Beču, oni traže nove destinacije, a naše područje, region Zapadnog Balkana i Srbija jesu područja koja oni žele da vide. Naše je da garantujemo punu stabilnost, da pokažemo gostoljubivost, da pokrijemo sve destinacije ifrastrukturno, da imamo najbolje kapacitete, pa ćete videti kako brojevi mogu da rastu - rekao je Vučić.

Zarada od turizma 1,42 milijarde evra

Srbija je prošle godine od turizma zaradila milijardu i 42 miliona evra, što je 200 miliona evra više od Crne Gore, poručio je premijer.

- Crna Gora ima predivno more, planinske vence, Skadarsko jezero, sve što jedna prelepa zemlja može da ponudi. Srbija se nije nikad isticala turizmom, to nije najvažnija privredna grana, ali smo u 2016. godini zaradili 200 miliona evra više od Crne Gore od turizma - rekao je Vučić.

Vučić je na otvaranju sajma, na kome će se predstaviti 1.100 izlagača iz 56 zemalja među kojima su i Kina, Rusija i Indija, čestitao  Beogradskom sajmu i Ministarstvu turizma na odličnim rezultatima. 

- Čuo sam da imamo pet puta više gostiju nego u Zagrebu, ostalih brojeva se i ne sećam - rekao je u šali Vučić ministru turizma Rasimu Ljajiću.

Kako je rekao, sve više novca od turizma ostaje u Srbiji, sve smo atraktivniji za goste sa zapada i za poslednje tri godine promet od turizma raste deset odsto godišnje. 

Naveo je i da je prosečan rast turizma u svetu četiri odsto godišnje, u Evropi dva odsto, a u Srbiji je to 13 odsto.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online