Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.12.2016.
00:30
Vestionline, punkufer.hr A

Zašto svi idu u Francusku na skijanje?

Osim velikog izbora staza i povoljnih aranžmana, mnogi biraju baš Francusku kao svoje skijaško odredište zbog toga što su apartmani u većini slučajeva smešteni na samom skijalištu, a ski pas vredi i za propratne sadržaje, poput korišćenja sportskog centra, bazena ili noćnog skijanja.

pixabay.com
Neka ove zime francuski Alpi budu vaš izbor

Ako još niste našli svoje savršeno skijalište, ovih nekoliko skijališta u Francuskoj i njihove primamljive ponude morate da isprobate.

Les 2 Alpes

Najveći skijaški glečer u Evropi smešten između severnih i južnih Alpa nalazi se na skijališkoj destinaciji Les 2 Alpes, koju greje sunce čak 250 dana u godini. Na skijalištu je 200 km raznih tipova staza, s najvećom visinskom razlikom od 2.300 m; kabinske žičare, gondole, glečerski voz.... Na visini od 2600 m nalazi se snow-park, raj za snoubordere i skijaše željne izazova.

Risoul

Dom čuvenog Surflanda, Risoul, vežbalište je za snouboard reprezentativce i zato omiljeno skijalište za one koji preferiraju avanture na jednoj dasci. Zajedno s Varsom, koji se nalazi na drugoj strani Pic de Chabrieresa, čini skijaško područje la Foret Blanche jedno od retkih francuskih ne-glečerskih skijališta. Skijalište raspolaže sa 185 km skijaških staza, 116 spustova (21 zelena, 45 plavih, 40 crvenih i 10 crnih) i 55 ski liftova.

Val Torens

Val Torens je najviši deo najvećeg skijaškog kompleksa na svetu "3 Vallees", sa 600 km skijaških staza i 200 raznih tipova ski-liftova koji povezuju ukupno 25 planinskih vrhova, zajedno sa 6 glečera preko 3000 m/nv. Poznat kao najviši skijaški centar u Evropi ima odlične uslove - nema hodanja i nošenja opreme do skijališta jer mesto Val Torens jeste skijalište i tome je podređeno apsolutno sve. Tu je i bogata ski ponuda, barovi, sportske dvorane, bazeni i velnes. Noćni sati će vam brzo proteći u mnogim tematskim klubovima s živom svirkom i raznim povoljnim ponudama.

pixabay.com
Sve podređeno turistima: na skijalištima imate baš sve

La Rosiere

La Rosiere Espace San Benarado jedinstveno je francusko skijalište s kog možete preći državnu granicu na skijama i skijati na italijanskom skijalištu La Thuile u Valle d'Aosta. Ova dva skijališta internacionalno su povezana ski liftovima. Na francuskoj strani, Espace San Bernardo oduzima dah pogledom na dolinu Tarentaise, a s najviše tačke skijališta možete uživati u nezaboravnoj panorami okolnih planina i veličanstvenom Monblanu.

Južna orijentacija skijališta u blizini granice može se pohvaliti obiljem dugih, sunčanih dana, a preko granice u Italiji, La Thuile garantira snježni pokrivač zahvaljujući sjeverno orijentiranim skijaškim padinama i suvom '"puder" snegu.

S ukupno 160 km skijaških staza i 38 raznih tipova ski liftova, skijalište Espace San Bernardo nudi različite izazove: 11 km dugi spust San Bernardo, neuređeno, ali osigurano područje off-piste iznad La Rosiere, snoupark sa skakaonicama i "prugama" na raznim nivoima težine, a za decu su uređeni i opremljeni posebni parkovi na snegu pa je La Rosiere s razlogom jedno od francuskih skijališta koje je dobilo ocenu "Les p’tits Montagnards" kao posebno skijalište za porodice s decom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online