Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.12.2016.
06:30
Vestionline, punkufer.hr A

Ako putujete u Dubai ovo morate da znate

Izbegavajte ljubljenje u javnosti i ne privlačite pažnju na taj način. Ovo uključuje i klubove, hotele, taksije i plaže, tako da, pripazite i ljubite se do mile volje unutar vaše hotelske sobe. Naravno, seks u javnosti nemojte ni pokušavati...

Reuters
Dubai, najmoderniji grad na svetu

Nekad tek mesto u pustinji, danas grad u kojem postoji sve što možete zamisliti. U poslednjih dvadesetak godina ovde je niklo toliko čudesnih i luksuznih zgrada, a s obzirom na vozni park i aute koje viđate na ulicama, na trenutak vam se čini kao da ovde žive samo bogataši.

No, pre nego otputujete, evo nekoliko saveta koji bi vam mogli dobro doći u najvećem gradu Ujedinjenih arapskih emirata.

Postoji i život van nebodera

Jest, grad obeležavaju brojne visoke građevine koje paraju nebo, no Dubai ima i istoriju koja nije tako siromašna. Prošetajte do dela po imenu Dubai Creek. Radi se o originalnom centru grada gde i dan danas trgovci s Bliskog istoka dolaze da prodaju svoju robu. Iranski tepisi, omansko srebro, ovde ima svega, a vi, naravno, niste obvezni ništa da kupite, možete samo da gledate. 

Hrana je fantastična

Jedna od prednosti kod ogromnih gradova uvek je i bogat izbor različite hrane, a toga ovde ne manjka. I ne, u igri nisu samo luksuzni restorani, iako njih ima koliko želite, već u kvartu Bur Dubai možete uživati u hrani na ulici i jesti specijalitete pripremljene na iranski, filipinski, jemenski, indijski, pakistanski i afganistanski način.

Ne treba vam burka

Ne bojte se, nitko vam neće ništa nažao učiniti zbog kupanja u bikiniju. Iako UAE jest muslimanska zemlja, nije konzervativna koliko bi se stereotipno moglo zaključiti. Obucite se kao i u Europi, kratke pantalone su skroz u redu, a nema potrebe ni za pokrivanjem kose.

Ipak uzmite nešto toplo

Trebat će vam za šoping centre koji su ovde prava atrakcija, a klima u njima radi svom snagom. Takođe, ako planirate posetiti veličanstvenu Jumeirah džamiju,morate imati na umu da u nju ulazite pristojno odeveni.

Taksi je jeftin

Metro je još jeftiniji, no i taksi je sasvim prihvatljivi. Mnoge stanice metroa nisu baš na najzgodnijim lokacijama, tako da, slobodno uzmite taksi i ostavite napojnicu dobrom vozaču.

Alkohola ima

I to prilično mnogo. Restorani, barovi i klubovi toče alkohol, ipak, nemojte se baš opiti pa bauljati ulicama. U tom slučaju riskirate intervenciju policije, a završiti koji dan na hlađenju ne bi bila najzgodnija stvar.

Dobro pazite gde se ljubite

Izbegavajte ljubljenje u javnosti i ne privlačite pažnju na taj način. Ovo uključuje i klubove, hotele, taksije i plaže, tako da, pripazite i ljubite se do mile volje unutar vaše hotelske sobe. Naravno, seks u javnosti nemojte ni pokušavati.

Vruće, vruće, užasno vruće

Reći ćete, "navikli smo na visoke temperature po leti". Točno, ali ni blizu ovakve. Kad živa pokaže 50 stepeni, bežite u hlad ili klimatiziranu prostoriju, a ako hoćete ići kad je ipak malo ugodnije, birajte razdoblje od novembra do marta.

Spa centri su fenomenalni

I svi koji su ih isprobali, kažu da takvih nema nigde na svijetu. Izbegnite mesta za ulepšavanje u šoping centrima i radije takva mesta potražite u hotelima. Skupi su, tačno, ali vrede svakog dolara. 

Šoping centri su zapravo, prilično zabavni

Ignorišite ljude koji "pljucaju" po šoping centrima u Dubaiju. Istina, oni nisu mesta kulture, ali su prilično zabavni. Ogromni akvariji, skijaške staze, klizališta, bioskopi sve to možete naći u njima, tako da, šoping je ovde često sporedna stvar.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online