Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.11.2016.
04:30
Vestionline A

Samo za najhrabrije: Ovo su najekstremnija putovanja na svetu

Svako voli da se pohvali avanturama i doživljajima sa putovanja, ali koliko daleko su ljudi spremni da idu? Od kampovanja na Antarktiku do obilaska ratišta u Siriji, ovo su ekstremna putovanja na koja se neće svako odlučiti.

Reuters
Turističke ture kroz ratne zone predstavljaju jednu od najbizarnijih želja dokonih turista

"Indipendent" navodi ekstremne destinacije, sa ekstremnijim iskustvom i nepredviđenim okolnostima koje mogu da vas zadese. 

Kampovanje na Antarktiku 

U slučaju kampovanja na Antarktiku, ne zna se šta je ekstremnije, da li sama činjenica da se nalazite na najnepristupačnijem kontinentu ili cena, koja iznosi 72.000 evra po osobi za osam noćenja. Većina posetilaca Antarktika provodi noći na palubi broda kojim su doputovali, a manje obilazeći okolinu.

Međutim u ovom slučaju, kako biste stigli do kampa "Bele pustinje", polećete iz Kejpatauna i ostajete na Antarktiku sve vreme vašeg boravka. Iako mesto "Bela pustinja" postoji već nekoliko godina, nedavno je renovirano kako bi bio luksuzniji od običnog kampa. Sada ima luksuzne enterijere ispunjene krznom i skupim sredstvima za higijenu. Tako da se od ekstremnog, ovo putovanje možda pretvara u luksuzno. 

Ture kroz ratne zone 

Ovo podrazumeva vođenje odvažnih turista u ratne zone, uz prisustvo vodiča specijalizovanog za sredine visokog rizika. Ture se poručuju, tako da sami možete da odlučite koliko ekstremno želite da idete. Preporučene ture obuhvataju Irak, Sudan, Somaliju i Demokratsku republiku Kongo. Ako mislite da je ovo ekstremno, ruska agencija "Megapolis Kurort" ima "Asad turu", u kojoj se turisti vode na ratište opustošene Sirije, ali se tura nikome ne preporučuje. 

Istraživanje velikog prirodnog lavirinta 

Nacionalni park Kanjonlends u Juti skriva mesto koje se samo nekoliko turista ustručava da poseti, "Lavirint". To je zabačeni lavirint od peščara i kanjona potpuno istih izgleda, od kojih su mnogi "slepi krajevi". Vodič na njihovom zvaničnom sajtu upozorava da mora striktno da se sledi mapa, jer GPS često vodi ljude na pogrešan put.

Vožnja kajakom u Sibiru 

Jedna od najekstremnijih vožnji kajakom na svetu je na reci Baškaus u Sibiru. Nekolicina koja se odluči na ovo epsko putovanje, gde se vesla između smrtonosno visokih zidova klisure, videće na kraju rute spomenike 6 profesionalnih kajakaša, koju su poginuli tokom iste rute 1976. godine. 

Ronjenje sa zambezi ajkulama 

Na ostvru Mbenga na Fidžiju, ronjenje sa ajkulama ne podrazumeva kaveze i uključuje susrete sa do osam vrta ajkula, uključujući i dve od tri svetski najsmrtonosnije - zambezi ili bik-ajkula i tigrasta. 

Maratonska trka na planini na Aljasci 

Trka je duga skoro 5 kilometara, ali na strani planine koja može dostići nagib i do 60 odsto.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online