Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.06.2016.
06:30
Mondo rs A

On je obišao 73 zemlje, a ovo su njegova najgora iskustva

Dru Goldberg je od 2012. godine do danas obišao 73 zemlje, a evo koja su njegova najgora iskustva.

pixabay.com
Najgore ili najbolje?

Dru Golberg je odrastao u Arizoni, a počeo je da putuje Evropom kada je na trećoj godini fakultetu pomoću programa za razmenu studenata došao u Prag. Po završetku studija je odlučio da predaje engleski u Seulu, a tokom 18 meseci koje je tamo proveod uspeo je da obiđe 20 azijskih zemalja. U januaru ove godine je napustio posao i od tada je posetio 30 država.

Ovaj mladić uvek putuje sam, a svoja iskustva povremeno deli na društvenim mrežama, ako je negde gde uspe da uhvati Wi-Fi signal.

U svakom slučaju, Dru je do sada obišap 73 države, a evo šta su njegova najgora iskustva.

Najgora hrana - Filipini

"Iako je to jedna od mojih omiljenih zemalja, ishrana im je prilično jednolična – uglavnom se sastoji od belog pirinča i ribe. Navikao sam na malo raznovrsniju ishranu".

Najgori noćni život - Brunej

"Većina islamskih zemalja ima striktna pravila koja se tiču služenja i konzumiranja alkohola, tako da noćni život tamo praktično ne postoji. U glavnom gradu Bruneja - Bandar Seri Begavan - u petak uveče su ulice bile toliko prazne da bih čuo iglu kako pada na asfalt 20 metara udaljenu od mene", iznenađen je ovaj svetski putnik.

Najneljubazniji ljudi - Egipat

"Nedavno sam bio u Kairu i imao sam loše iskustvo gotovo sa svakom osobom koju sam sreo. Oni su veoma agresivni – bio sam svedok tri tuče na ulicama", priča svoje iskustvo Dru.

Najgora Wi-Fi veza - Mjanmar

"Zaista obožavam Mjanmar, ali 20 godina zaostaje za susednim zemljama. Mogao sam da nađem Wi-Fi mrežu u većim gradovima, ali Internet radi sporo kao dial-up konekcija iz devedesetih. Iako ne verujem da će se to promeniti u narednih tri do pet godina, turizam u Mjanmaru cveta naročito zbog toga što stanovnicima nekih zemalja nije potrebna viza".

Najprecenjenija destinacija - Kuala Lumpur

"Čuo sam toliko lepih reči o Kuala Lumpuru dok sam putovao po Aziji, ali kada sam tamo stigao, shvatio sam da je samo dosadna verzija Bangkoka. Osim toga nije baš ni bezbedan – putovao sam sa prijateljicom i nekoliko puta su je verbalno napali na ulici".

Najskuplja destinacija - London

"Prvi put sam posetio London pre oko dva meseca i imao sam zaista visoka očekivanja. Da budem iskren, ništa me nije impresioniralo osim fish 'n' chips-a (engleski specijalitet od ribe i krompira). Najviše mi je smetalo to što je tamo sve užasno skupo", zaključuje Dru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online