Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.05.2016.
00:30
A. Ninkov - Vestionline A

Nea Roda: Odmor za porodicu i dušu

Letovanje sa dvoje male dece nikada nije lak izbor. Hiljade stvari treba da vam se poklope: blizina mora, apartman daleko od kafića i buke, plićak i plaža na kojoj nije gužva... Verovali ili ne, sve to našli smo na trećem prstu Halkidikija, Atosu, u malom ribarskom mestu Nea Rodi. Evo kako nam je bilo...

Lična arhiva
Plaža mirna - par dana, i to početkom jula, bili smo skoro jedini gosti

Kada smo sasvim slučajno na Fejsbuku videli fotke sa letovanja moje drugarice gde se njena deca skoro sama brčkaju u moru, nismo imali dileme da je to i naša destinacija.

Nea Roda nam se svidela i pre nego što smo stigli: kao prvo - nema gužve i kao drugo blizu je - oko 750 km od Beograda. 

Putovali smo noću, ali ipak nam je trebalo oko 12 sati - ako uzmete u obzir stajanje zbog dece i granice na kojima se nismo duže zadržavali. Najlošiji deo puta je zapravo onaj u Srbiji, dok smo Makedoniju "preleteli" za dva sata, a u Grčkoj smo se ipak malo izgubili, s obzirom da u Solunu nije baš najbolje obeleženo kuda se ide na Atos (preporuka je - pratite putokaz i pravac za Kavalu).

Lična arhiva
Pogled sa terase našeg apartmana

Čim smo došli, dočekali su nas zaista ljubazni domaćini. Apartman nam je bio sasvim ok i na 100 m od plaže kao i što su nam rekli. 

Plaža je neobično prazna i prostrana... Na samoj plaži imate kafiće gde za dve nes-kafe (oko 5 evra) dobijete i ležaljke. Ako nećete da plaćate imate delove plaže gde možete da stavite svoj suncobran i peškir.

Lična arhiva
Glavno šetalište pored plaže. Malo je, ali ima sve što vam treba

U samom mestu imate jednu pekaru koja pravi odličan hleb i par prodavnica gde možete da nabavite sve što vam treba. Ako ćete u veću nabavku idite u Jerisos koji je na deset minuta kolima i u kome imate povoljan "Lidl".

Uveče imate malo šetalište sa igraonicama i džidžabidžama za decu i za to vam samo treba džak kovanica evara i sve će biti u redu.

Lična arhiva
Galebovi su baš druželjubivi - hoće da se maze

Sve u svemu, 10 savršeno mirnih dana u kojima smo i mi i deca uživali bez guranja na plaži, bez vike, sa mnoštvom galebova na plaži i apsolutnim mirom.

Lična arhiva
Ovako je u Jerisosu. Na svakom koraku igrališta za decu

Jedina mana, a to je čini mi se isto za ceo Halkidiki, je što, ako vam se, ne daj bože, bilo šta desi, doktora ćete naći u Jerisosu ali će vas on poslati u Solun ako je bilo šta ozbiljnije. Nama se to desilo, pa smo čitav dan proveli u autu samo zato što smo jurili hirurga koji je izveo "intervenciju" od par sekundi.

Preporuka - sve što vam grčki lekari kažu proverite sa srpskim, ako imate mogućnosti, jer malo znaju da preuveličaju stvari.

Ako vam je ovo pomoglo da se odlučite za letovanje - slobodno u komentarima pitajte ako vas bilo šta još zanima o mestu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online