Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.05.2015.
06:30
glassrpske.com A

Posetite Majorku, dragulj Mediterana

Majorka, najveće špansko ostrvo, jedna je od najstarijih evropskih turističkih destinacija koju često zovu i "Stara dama". Kristalno čisto tirkizno more, kilometri rajske obale sa "svilenim" belim peskom kojim se gazi kao po najfinijem tepihu, bajkovite uvale, lagune i pećine pružaju sve za leto koje se pamti.

luxlife.rs
Prelepe plaže, veliki broj sunčanih dana i čisto i tirkizno more glavni su adut Majorke

Španci, uz lepote koje im je priroda dala, znaju i formulu uspešnog turizma, jer je u ekspanziji od sredine prošlog veka. Fascinantna priroda, trista sunčanih dana godišnje, gradovi i mesta kao naslikani, idilična sela i najmoderniji klubovi i kafići, ljubazno stanovništvo, temperamentni ljudi i ritmovi leta i muzike, zavodljivi ukusi hrane i sangrije opisuju Majorku. Kao što je i sunce nad Majorkom blistavo i vrelo, tako je i ona uzavrela od dešavanja i ritmova.

Zanimljivosti

Najlepše plaže i uvale su na jugu ovog ostrva, gde su i glavne turističke zone Palma Nova, Magaluf, Santa Ponsa, Plaja de Palma... Pored toga, Rafael Nadal, jedan od najboljih svjetskih tenisera, rođen je u gradu Manakoru na Majorki i boravi tu sa svojim roditeljima kada ne putuje na turnire.

Tu magiju Majorke, bisera Mediterana, koja je poznata i po svojim čuvenim veštačkim biserima, ukrstila je moćna lepota prirode, gde se tik uz prelepo more naslanja planinska idila Tramuntane. Voda je čista i idealna za plivanje i sportove kao što su ronjenje, paraglajding, pecanje, jedrenje, pa čak i surfovanje. Između ostalog, tu su i vrlo dobri golf tereni, prilagođeni svakom nivou znanja.

Palma de Majorka je najveći grad i luka na ostrvu Majorka.

To je veoma moderno mesto, čije ulice i građevine odišu bogatom istorijom i kulturom. Jedna od najpoznatijih atrakcija nalazi se u blizini luke, gde je i kraljevska palata, impresivna Seu katedrala, koju je rekonstruisao Gaudi, gradska pijaca… Tu je i špansko selo, s replikama kuća, palata, tvrđava i ostalim znamenitostima tipičnih za arhitekturu različitih regiona Španije.

El Arenal nalazi se na južnoj obali Majorke i tipičan je španski primorski grad sa uskim ulicama u kojima se mešaju stranci i domaćini do kasno u noć. S obzirom na to da se nalazi u blizini grada Palma de Majorka i u blizini aerodroma, nije nikakvo čudo što ovaj gradić postaje mesto masovnog turizma.

Puerto de Alkudija je letovalište na severoistoku španskog ostrva Majorke. Idealno je za porodice i mlade parove. Najjači adut su prelepe plaže, a mesto je i centar noćnog provoda.

Jedan zapis kaže da ako u Sredozemlju postoji raj onda je to ostrvo Majorka, a njegova prestonica Palma je dragulj u kruni!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online