Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.05.2015.
04:30
travelmagazin.rs A

Po jedno ostrvo za svaki mesec

Otkriti koje je idealno vreme za odlazak na neko ostrvo može da bude poprilično nezgodno. Vrhunac sezone često ne znači da je to ujedno i najbolje vreme da posetite neku destinaciju. Po pravilu, to znači da ćete tada platiti najviše i da će gužve biti veće, jer se često taj period poklapa sa školskim raspustima zemalja u okruženju. TripAdvisor je objavio svoju listu najboljih ostrva na svetu, a najbolje vreme da posetite mnoga od tih ostrva je upravo period između visoke i niske sezone, kada su cene znatno niže, a uslovi još uvek povoljni za sve aktivnosti koje vas zanimaju.

Reuters/D.L.
Šri Lanka je najbolje mesto za početka godine

Januar: Šri Lanka

Poslednje dve nedelje januara donose predivno vreme – plavo nebo i prolećne temperature. Upravo ovaj period, posle novogodišnjih praznika, ali pre februara, je najbolji za posetu ovom ostrvu. U februaru, kada se proslavlja kineska Nova godina, već ima mnogo više turista koji dolaze iz Singapura, Hong Konga, Bangkoka, Dubaija, ali i drugih delova Azije.

Februar: Venecija

Sve ono raskošno i esktravagantno što vezujemo za Veneciju najviše dolazi do izražaja upravo u februaru, zahvaljujući čuvenom Karnevalu. Ovo je mesec obeležen raskošnim proslavama, baroknim kostimima, maskenbalima, očaravajućim poslasticama i gozbama. Datumi održavanja Karnevala se menjaju od godine do godine, ali uvek obuhvataju makar deo ovog meseca.

Mart: Bermudi

U aprilu, sa početkom letnje sezone, na ovo ostrvo počinju da pristižu brodovi za krstarenja koji dovode i do 4.000 turista u isto vreme. Zato je mart idealan ukoliko želite da posetite Bermude, hotelske cene su upola niže u odnosu na leto, temperature se kreću oko 20 stepeni (vreme idealno za obilaske, golf ili tenis, ako ne za kupaće kostime), a posetiocima su u ovom periodu na raspolaganju i brojne besplatne ture, predavanja i umetničke predstave širom ostrva.

April: Maldivi

Krajem aprila (posle Uskrsa) Maldivi nude niže hotelske cene i odlično vreme: temperature su konstantno blizu 30 stepeni tokom čitave godine, ali krajem aprila gotovo da nema kiše ni vetra, tako da je voda mirna i idealna za snorkling i ronjenje.

Maj: Santorini

vestionline
Proleće je vreme za Santorini

Vreme u maju na Santoriniju je toplo ali nije previše vruće, a cene u hotelima su znatno prihvatljivije u odnosu na letnju sezonu. Manje su i gužve, što je dodatna prednost koja, između ostalog, garantuje i bolju uslugu (poznato je da tokom letnjih meseci, kada je ostrvo krcato turistima, usluga često trpi).

Jun: Bali

Jun na ovom indonežanskom ostrvu nudi najpouzdanije prijatno vreme – dnevne temperature ne prelaze 30 stepeni, a tu je i blagi povetarac koji pomaže u rashlađivanju. Svakako, prijaju i cene smeštaja, koje su u tom periodu još uvek vrlo pristojne. Cene rastu u julu, sa početkom visoke sezone.

Jul: Mikonos

Od sredine juna do sredine jula možete da iskoristite ono najbolje od srednje i visoke sezone: atmosfera je već živa, ali nisu ogromne gužve, toplo je ali nije previše vruće, a cene nisu nedostižne. Na Mikonosu je uvek vetrovito tako da je dobro imati uz sebe i lagani džemper za večernje sate.

Avgust: Veliki koralni greben, Australija

Avgust donosi toplo vreme, dobru vidljivost za ronioce i mirno more (vetar jenjava krajem jula). Ovo je, takođe, najbolje vreme za posmatranje kitova.

Septembar: San Huan ostrva

Vreme na ostrvima San Huan u američkoj saveznoj državi Vašington je obično još uvek veoma lepo u septembru, a manje je gužve i turista nego u julu i avgustu.

Oktobar: Sejšeli

Na Sejšelima je toplo tokom čitave godine, ali oktobar je jedan od meseci sa najviše sunčanih dana, a ujedno je i najbolji mesec za posmatranje kitova ajkula.

Novembar: Papua Nova Gvineja

Novembar i april su jedina dva meseca koja ne pripadaju periodima monsuna u ovoj državi. Tada ima najmanje kiše i duvaju pasati.

Decembar: Karibi

luxlife.com
Karbi za kraj godine

Od kraja novembra do katoličkog Božića posetioci na Karibima mogu da uživaju u predivnom vremenu ali i u uštedama koje iznose i do 40% u odnosu na cene tokom visoke sezone (u ovom delu sveta visoka sezona počinje neposredno pred Božić i traje do Uskrsa).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online