Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 23.02.2015.
00:30
Mondo. rs A

Šta ste propustili na Sajmu turizma?

Na Sajmu turizma u Beogradu i ove godine izlagači su predstavili svoje turističke ponude po sniženim cenama do čak 50 odsto, a posetioci su bili najviše zaintresovani za Grčku.

Reuters/C.G.R.
Prvo su planula najskuplja letovanja: Grčka i dalje najtraženija

Od egzotičnih destinacija Tajland je postao sve popularniji za turiste iz Srbije, kažu u turističkim agencijama.

Opasne destinacije...

U ponudi su bile i "opasne" destinacije, kako su ih nazvali neki posetioci Sajma - Egipat i Tunis. Devet noćenja u hotelu sa četiri zvezdice, na primer, početkom juna, košta od 400 evra po osobi. U cenu je uračunata i avionska karta. Tome treba da dodate 55 evra za aerodromsku taksu, kao i 25 dolara za egipatsku vizu

Daleke destinacije bile su na popustu od 15 odsto, a što se tiče Grčke popusti idu od 20 do 40 odsto. Takozvani "first minute" aranžamni za Tursku, na Sajmu su bili na sniženju i do 37 odsto.

Kao i prethodnih godina najpopularnija je bila Grčka, i to Halkidiki, odnosno prvi prsten i Kasandra, mada se sve više ljudi preusmerava i na Sitoniju. Od grčkih ostrva popularni su i Tasos i Zakintos.

Najskuplji aranžmani već su rasprodati, s obzirom na to da je Sajam odlična prilika da se putovanje, koje inače košta oko 2.000 evra po osobi, obezbedi skoro za 50 odsto jeftnije.

Uz najskuplje, uvek se najbolje prodaje i ono što je najjeftinije, a to su apartmani u kontinetalnom delu Grčke, koje ste mogli da dobijete za nekoliko desetina evra po osobi.

U agencijama kažu da je interesovanje za Španiju i Italiju, slabije nego za Grčku, ali i da se te destinacije isplati sada "pazariti". Tako 11 noćenja sa doručkom u Majorci, košta od 359 evra po osobi, plus avionska karta koja košta 220 evra. I letovanje u Italiji košta toliko, ali ne s obzirom na to da nam je Italija bliža, možete da uštedite na pevozu ukoliko na more odete autobusom ili sopstvenim automobilom.

Hrvatska parira Italiji i Španiji, kada su cene u pitanju, a u ponudi su i ostrva i kontinentalni deo. Bilo je dosta paketa za ljubitelje velnesa, a cene su od 77 evra za jedan u nekom od spa hotela u Opatiji, na primer.

Možda vam je još rano da razmišljate o letovanju, ali nije o vikendu u nekoj evropskoj metropoli ili uskršnjem putovanju. Ponuda je odlična, cene različite, i zaista može da se izabere. Tako šest dana u Pragu, na primer, autobusom, možete sebi da priuštite već od 99 evra po osobi, Istanbul za 185, koliko koštaju i četiri dana u Beču. Obilazak jezera u Italiji, sa noćenjem u Milanu, za 239 evra, koliko košta i obilazak Venecije, Verone i Firence.

Prvomajski vikend u Beču, na primer, košta od 139 evra po osobi, autobusom, a ukoliko želite da vidite Albaniju, trebaće vam 265 evra za šest dana puta, tokom kojih ćete obići Ohrid, Beart, Valonu, Drač i Skadar.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online