Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.01.2015.
05:30
glassrpske.com A

Pravi raj za skijaše i snoubordere

Livinjo je raj za skijaše i snoubordere, decu i odrasle i pravi ski i šoping centar sa mnoštvom mogućnosti za zabavu i odmor. Ušuškan između dva masiva na samoj granici sa Švajcarskom, idealno je mesto za porodično skijanje sa ukupnom dužinom staza od 115 kilometara.

wikimedia.org/Wismat
Rajski Livinjo nalazi se u Italiji, na samoj granici sa Švajcarskom
 

Livinjo je jedna od najvećih i najviših skijaških regija u Italiji. Nastao je od tri sela, koja su se vremenom spojila u jedinstvenu celinu, duž četiri kilometra dugačkog puta. Ovo izrazito skijaško mesto okruženo je sa obe strane padinama na kojima su mnogobrojne staze i ski-liftovi.

Zahvaljujući nadmorskoj visini od 1.816 metara, Livinjo ima dovoljno snega tokom cele zimske sezone, ali je uprkos tome opremljen mašinama za proizvodnju snega na preko 80 odsto staza. 

wikimedia.org/Ghisolabella
Poseban šarm mestu daju male, drvene kuće napravljene u tradicionalnom stilu,koje dominiraju krajem
 

Za decu su tu snou-parkovi sa toboganima od snega, ski škole i raznovrsna animacija i takmičenja. Posebnu atrakciju predstavlja karting po zaleđenom jezeru Livinjo. Osim skijanja, dobra je ponuda i "Aprčs Ski" lokala, restorana, karaoke barova i diskoteka. 

Treba znati i da Livinjo ima bescarinski status, pa se u gradu nalazi oko 200 djuti-fri prodavnica.

Mestom dominiraju male, drvene kuće napravljene u tradicionalnom stilu, što mu daje poseban šarm.

wikimedia.org/Marcin Sulikowski
Lepota kad skroz zabeli...
 

Jedno od tri sela koje čine Livinjo, San Antonio je centralna lokacija zatvorena za saobraćaj i nešto najbliže centru što Livinjo ima, jer centar grada ne postoji u klasičnom smislu reči. Osim San Antonija, druga dva sela su Santa Marija, severno i San Roko, malo dalje južno i uzbrdo. Od zanimljivosti treba svakako pomenuti i čuvenu prugu uskog koloseka koja spaja Tirano sa St. Moricom preko Bernina Pass, a putovanje vozom koji spaja ova dva grada je jedno jedinstveno iskustvo. 

Skijalište je podeljeno na dva dela, Karoselo i Motolino, koji su iste veličine.

Livinjo ima 30 ski-liftova.

Na Motolinu se nalazi i veliki snoubord park koji važi za jedan od najboljih u Evropi.

Smeštaj

Livinjo u ponudi smeštaja nudi 104 hotela i preko 1.000 apartmana. Cene, posebno za najam apartmana su prilično razumne, a usluga sasvim dobra. Većina hotela je mala i sa kategorizacijom od dve i tri zvezdice. Od apartmana naročito hvaljeni su Loredana, Larice, Camana Veglija. U Livinju ima dosta tradicionalnih, opuštenih restorana, od kojih se mnogi nalaze u okviru hotela. Rustični restorani na Passo d’Eira i Trepalle su dobar izbor za predah.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online