Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 25.11.2014.
08:00
mondo.rs A

Šta sve podrazumeva let u prvoj klasi?

Putovanje avionom, naročito u prvoj klasi, mnogima je nedostupno. To nas ne sprečava da "zavirimo" u avione i saznamo kako izgleda let u prvoj klasi.

Sajt "Flajtfoks" (Flightfox) koji se bavi putovanjima, napravio je i listu, istraživši koja od 24 aviokompanije koliko ih je uzeto u obzir, nudi najbolje usluge na letovima u prvoj klasi. Kriterijumi na osnovu kojih je napravljena lista su: prostor za noge i udobnost sedišta, da li se putnicima daju pidžame i koliko imaju privatnosti, kao i kakav je kvalitet hrane i pića.

"Širooookoo" u prvoj klasi (Foto: Ilustracija)
 

Najbolje letove u prvoj klasi ima "Singapur erlajns", a ovu titulu zaslužio je najpre zbog svojih luksuznih putničkih kabina. Jasno je da ovo sebi mogu da priušte samo oni sa dubljim džepom, jer najjeftinija karta za let u jednom pravcu avionom ove aviokompanije košta i oko 2.580 evra, na relaciji Singapur-Mumbaji. Za tu sumu novca, gostima će biti poslužen "Dom Perinjon" iz 2004. godine, a dobiće i pidžame u kojima mogu da spavaju ili sede u prostranim sedištima, koje su ručno izradili italijanski majstori. U putničkim kabinama "Singapur erlajnsa", prema ovoj listi, putnici imaju privatnosti više nego u drugim avionima, a mogu da odmore i na nekom od bračnih ležajeva.

Iza "Singapur erlajnsa" našla se hongkonška kompanija "Katej pacifik", gde najjeftinija karta za let u prvoj klasi, u jednom smeru, košta oko 550 evra, na relaciji od Hong Konga do Tajvana. Prema ovom istraživanju, putnici ove aviokompanije mogu da uživaju u zaista kvalitetnoj hrani i piću - dobiće Krug Grand Cuvée šampanjac, a ješće sveže kuvani pirinač, tost i jaja spremljena kako god oni požele. Nama se, ipak, čini da ni to nije dovoljno luksuzno za ovu sumu novca.


Aviokompanija "Emirati", čiji su avioni poznati po luksuzno uređenom enterijeru, svojim putnicima daće pidžame, obezbediće za njih privatnu limuzinu, a u avionskom kupatilu mogu i da se okupaju. U baru mogu da uživaju jedući kavijar i pijući čuveni "Dom Perinjon". Najjeftinija karta je na relaciji Oklend-Brizben i košta oko 640 evra.

Na četvrtom mestu našla se aviokompanija "Etihad", gde je najjeftinija karta na relaciji Južna Aftika-Nemačka, i košta 4.280 evra, dok se na petoj poziciji našla "Lufthanza". Na visokoj poziciji našla se zbog udobnih sedišta, kao i dva metra dugih kreveta na kojima putnici mogu da odmaraju, ali i dobrog "ića i pića" - služi se Krug Gande Cuvée šampanjac, kanapei, kavijar i hrana po receptu vrhunskih svetskih kuvara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online