Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.08.2014.
08:00
dnevnik.hr A

Ove države su pravi zavisnici od turizma

Ove zemlje ulažu puno napora i sredstava kako bi vam dokazale da ćete kod njih dobiti pravu vrednost za svoj novac. Jer mnoge od njih ponajviše zavise od turista.

Sve čega se Francuzi dohvate postaje magnet za turiste, a Pariz je okosnica turizma u ovoj zemlji
 

Svrha putovanja je resetovanje misli kako bismo se odmorili i krenuli sve ispočetka i na bolje. Svaki turista potrošiće će mnogo vremena kako bi pronašao savršenu destinaciju za sebe na kojoj bi mogao da uživa u kulturi, ljudima i hrani. Međutim, sve to većinoma zavisi od budžeta koji definiše koje zemlje ili destinacije ćete posetiti i koliko vremena ćete tamo provesti.

Južna Afrika

Ova zemlja bogata je prirodnim lepotama, plažama, spomenicima i građevinama koje privlače na milione posetilaca godišnje iz celog sveta. Čak 50 % BDP-a dolazi iz turizma.

Angvila

Ovo predivno mesto je još uvek pod britanskom zastavom. Popularno je pre svega kod mlađih turista jer ovde zabava nikada ne prestaje. Bilo do kasno u noć ili u sred belog dana, uvek ćete naići na neku vrstu zabave. 55% BDP dolazi iz turizma.

Italija

Italija je sama po sebi jako razvijena zemlja. Predivni gradovi, prekrasna priroda i sačuvana istorijska obeležja čine ovu zemlju magnetom za turiste. Istorija je učinila da ova zemlja bude toliko omiljena među turistima. Čak 60 % BDP-a dolazi iz ove grane privrede.

Čak 60% BDP-a u Italiji dolazi od turizma: Letovalište Rimini
 

Japan

Japan je snažna privredna sila pre svega zbog napretka u tehnologiji, ali i veliki broj turista popravlja sliku. Sve zahvaljujući dugoj i bogatoj istoriji koju još i danas prekriva doza misticizma.

Francuska

Ovaj narod uspeo je da unovči sve što im je pruženo na njihovoj teritoriji. Od prekrasne prirode, veličanstvenih vinograda, sireve. Sve čega se Francuzi dotaknu to postane magnet za turiste. Bogata istorija samo je dodatni plus tome. Glavnu okosnicu francuskog turizma čini Pariz koji svake godine privlači na milione posetilaca. Čak 70 % BDP dolazi iz turističkog sektora. Savršen primer kako prirodne lepote i vredne ljude iskoristiti za dobrobit cele države.

Bermudska ostrva

Gde biste drugde potrošili svoj novac na luksuzni odmor ako ne na Bermudskim ostrvima. Prekrasna priroda, pešćane plaže, kristalno plava voda su ono oko čega se vrti cela priča. Dodajte tome veličanstvene restorane i domaću kuhinju i dobijate pokrivanje BDP-a od 76 % od strane turizma.

SAD-a privlači veliki broj turista: Ne postoji osoba koja ne bi posetila Njujork

SAD

Holivud je debelo zaslužan za popularnost SAD među turistima. Nema onoga ko ne bi hteo da vidi Njujork, Veliki kanjon i ostale prirodne lepote. Sve, ali baš sve se vrti oko dovođenja što više turista u SAD.

Nemačka

Iako je Nemačka jedna od najsnažnijih privrednih i proizvodnih sila na svetu sve to može zahvaliti činjenici da puno novca generiše iz turističkog sektora koji onda taj novac prebacuje dalje u proizvodnju. Dovoljno je spomenuti Oktoberfest, festival piva, i sve je jasno. Nemci su stvarno uspešni u svemu.

Kajmanska ostrva

Ovo je sigurno jedina država na svetu čija celokupna privreda zavisi od turizma. Nema proizvodne delatnost, samo uslužni turizam. 100 % BDP dolazi iz turističkih delatnosti. Prava zemlja zavisnik od drugih i zavisnik od uvoza. Iako se to može činiti glupim, stvari su ipak drugačije. Uvideli su da su im proizvodne površine jako male i podredili su sve tome da razviju turizam i privuku posetioce iz celog sveta. To im je i uspelo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online