Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 28.04.2014.
08:00
Telegraf A

Najopasniji gradovi na svetu!

Obično vam predstavljamo destinacije koje biste mogli da posetite. Za promenu, predstavićemo vam devet najnepristupačnijih mesta na svetu u kojima možete da očekujete sve, čak i da se ne vratite živi iz njih. Dakle, mesta na koja ne želite da idete!

Mesta u kojima možete da očekujete sve, čak i da se ne vratite živi iz njih (Foto: Ilustracija)
 

Jakutsk, Rusija

Sibirska klima jedan je od faktora zbog kojeg je ovaj grad na listi. To je najhladnije mesto na planeti gde je srednja godišnja temperatura minus 50 stepeni Celzijusa. Zima je duga i ledena, sa samo 15 sati Sunca koliko mesečno bude u ovom zabačenom mestu.


Grozni, Rusija

Česti teroristički napadi potresaju Grozni. Porušeni objekti nisu obnovljeni, a dosta ljudi živi u ručno izgrađenim skloništima. Takođe, oni postepeno umiru jer su svakodnevno bez vode, grejanja i struje. Ujedinjene nacije su Grozni proglasili najporušenijim gradom na planeti. U njemu se nalazi najveća džamija u Evropi, koja je otvorena pre nekoliko godina.

Bagdad, Irak

Glavni grad Iraka i situacija u njemu je dobro poznata svima. Rat koji je počeo 2003. godine s ciljem da se sruši režim Sadama Huseina, praktično se još uvek vodi na ulicama. Stranci su mete čestih napada u Bagdadu, jer njih Iračani najviše krive za loše stvari koje potresaju zemlju u poslednjih 11 godina.


Černobilj, Ukrajina

Eksplozija nuklearne elektrane u Černobilju je prouzrokovala radioaktivnost, veliki procenat obolelih od raka, decu rođenu sa deformitetima… Celo područje je potpuno nepristupačno za život zbog nesreće koja se dogodila 1986. godine.


Dalol, Etiopija

U ovom gradu je nesnosna vrućina. Dalol je grad sa najvišom izmerenom temperaturom. Srednja godišnja temperatura iznosi oko 34 stepena Celzijusa, a redovno dostigne do 46 stepeni po danu. Maksimalna izmerena temperatura bila je neverovatnih 63 stepena.


Norilsk, Rusija

Glavni problem u ovom gradu na krajnjem severu Sibira je zagađenje. Bogato nalazište nikla na tom području odgovorno je za jedan odsto ukupne svetske emisije sumpor dioksida, zbog kojeg biljni svet ne može da opstane. U Norilsku postoji ogroman prostor na kojem nema nijednog stabla. Najbliže stablo izraslo je 48 kilometara dalje od grada.


Darfur, Sudan

Sukob koji traje duže od pola veka i koji je odneo veliki broj života je razlog zbog kojeg se smatra jednim od najopasnijih gradova na planeti. Samo od 2003. godine tamo je ubijeno 300.000 ljudi. U izbegličkom kampu, nedaleko od grada, svakodnevno se dešavaju ubistva, silovanja i drugi oblici fizičkog nasilja.

Baku, Azerbejdžan

Glavni grad Azerbejdžana je jedno od najzagađenijih mesta na planeti. Dugotrajno traganje za naftom i njena prerada uzrokovali su visok stepen oboljenja od raka. Čak 50 odsto stanovništva ima neki oblik ove zloćudne bolesti.


Ostrvo Vozroždenija, Kazahstan/Uzbekistan

Sušenje Aralskog jezera, verovatno je jedna od najvećih ekoloških katastrofa u istoriji čovečanstva, koja je ostavila na kopnu brojne brodove. Prizori brodova u pustinji govore o posledicama bahatog ljudskog ponašanja. Naime, na celom području sovjetske vlasti testirale su biološko oružje, pa je upravo to razlog zbog kojeg nema ni jednog oblika života. Sve je kontaminirano antraksom, kugom i boginjama.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.04.2014. 11:35
...i za kraj ostavili smo Srbiju koja vodi ubedljivo na prvom mestu! Lopovska drzava,nepostena vlast koja se rotira i naivan narod napravili su specificno okruzenje koje je nemoguce za zivot.Razni oblici mutiranog Srpskog zivlja tumara okolo i ceka neumitan kraj.
Ponedeljak 28.04.2014. 11:52
Ово су невиђене глупости... Ево како данас изгледа Грозни: http://www.haberkazan.ru/wp-content/uploads/2013/04/grozny-city.jpg А у јакутску зима јесте сурова, али су лета топла, а на годишњем нивоу има више сунчаних сати од Београда. Дај не бламирајте се незнањем!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online