Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 20.02.2010.
16:20
Vestionline A

Provedite odmor u vilama poznatih

Ako odsednete u hotelu koji posećuju vaše omiljene slavne ličnosti moći ćete da se hvalite prijateljima da ste plivali u istom bazenu kao, na primer, Madona, ili prenoćili u njenom apartmanu. Ali, ako vam novac ne predstavlja ni najmanji problem, možete da provedete godišnji odmor u vikendici Mika Džegera ili Brusa Vilisa jer je sve više zvezda koje su za veliku lovu odlučile da prepuste svoja kraljevstva potpunim strancima

Rajska plaža na Mistiku


Zamislite da, bar na kratko, možete da živite u Džegerovom karipskom utočištu na Mustiku, uživati u svih šest soba smeštenih u šest odvojenih paviljona i pritom razgledate Mikove privatne fotografije, voziti se u njegovom džipu ili koristiti muzičarev vadičep.

Za cenu od 15.000 do 19.000 dolara za nedelju dana na raspolaganju ćete imati i osoblje vile uređene u japanskom stilu pa će vam, osim kuvara, trenutke u tropskom raju ulepšavati domar, posluga i baštovan. Tu su još i teniski teren, bazeni, unutrašnja i spoljna kupatila, paviljon za igre, sve uz spektakularan pogled na okean.

Iako im ne nedostaje novca, mnoge zvezde su, kao iskusni poslovni ljudi, shvatile da je raskošne vikendice, zajedno sa poslugom, u vreme kada u njima ne borave najbolje iznajmiti i tako barem malo ublažiti ogromne troškove njihovog održavanja.

Premda nije jedini, Džeger je možda jedan od najpovoljnijih iznajmljivača svoje luksuzne vikendice, jer neke zvezde samo jedno noćenje naplaćuju više nego što frontmen Rolling Stonesa naplati za čitavu nedelju.

Kuća glumca Brusa Vilisa
Tako, na primer, glumac Brus Vilis iznajmljuje svoju rezidenciju na bahamskim ostrvima Turks i Kaikos za čak 20.873 dolara za samo jednu noć. Kompleks se sastoji od glavnog objekta sa pet spavaćih soba i dva odvojena apartmana, kao i dve trosobne gostinjske vile. Posebna atrakcija su raskošni bazeni, ali i unikatni nameštaj od tisovine i kreveti s mrežama za komarce.

Neobično je da osam ostrva koji čine državicu Turks i Kaikos imaju najveći izbor zvezda koje rentiraju svoje vikendice, pa su, pored Vilisa, u poslu i bivši supermodel Kristi Brinkli i gitarista "Stonsa" Kit Ričards. U oba slučaja kuće se mogu unajmiti za oko 8.000 dolara za noć.

U domu bivše manekenke za taj se novac, između ostalog, može uživati u ogromnoj verandi i bazenu, studiju za vežbanje joge na otvorenom i ajurvedskom spa centru. U Ričardsovoj omiljenoj kući za odmor svaka od tri spavaće sobe ima pogled na okean, a posebna je i zbog ogromnih TV uređaja i bašte savršene za masažu.

Bransonov mali raj
Na prvom mestu po visini cene iznajmljivanja ubedljivo se nalazi kuća vlasnika kompanije "Virgin" Ričarda Bransona na Devičanskim ostrvima. Najam za samo jednu noć iznosi vrtoglavih 51.000 dolara, iako u kući može da boravi 28 osoba. U cenu su uračunati sva hrana, piće i troškovi posluge koju čini 60 ljudi. Glavna kuća, okružena plažama od belog peska, ima osam soba sa balkonima. Na imanju je raštrkano još šest vila od kojih su neke izgrađene na ivici litice, a druge u tropskom zelenilu.

U ponudi 'slavnih' mesta za odmor skuplja je jedino megajahta "Kristina" pokojnog milijardera Aristotela Onazisa, koja po danu košta i više od 90.000 dolara. Ipak, reč je o brodu u koji je daleke 1954. utrošeno čak četiri miliona dolara da bi se pretvorio u luksuzno plovilo sa 18 soba, mramornim plesnim podijumom i bazenom sa dnom u mozaiku. Merlin Monro, Greta Garbo, Frenk Sinatra, Vinston Čerčil, Džon F. Kenedi i Marija Kalas samo su neki od gostiju koji su na "Kristini" uživali u njeno zlatno doba.

Među najpovoljnijim kućama slavnih su kalifornijski posed "Arabi" nekadašnjeg ekscentričnog bogataša Hauarda Hjua i ranč osnivača CNN-a Teda Tarnera u Novom Meksiku, gde jedna noć košta 400, odnosno 650 dolara.

Sreda 21.04.2010. 23:49
samo nek svi uzivaju blago njima...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online