Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.03.2017.
15:28
Vestionline A

DIDS 2017: Tajne internet pretraga i Gugla

Najveća besplatna godišnja konferencija o Internetu u Srbiji "DIDS 2017" biće održana 7. i 8. marta, u hotelu "Metropol" u Beogradu. Organizator je, kao i u sedam prethodnih godina, Fondacija "Registar nacionalnog internet domena Srbije" (RNIDS), nadležna za .RS i .СРБ domenske prostore Srbije.

DIDS 2017 promo
 

Ovogodišnji Dan internet domena Srbije posvećen je pretraživačkoj internet mašineriji, koju mnogi poistovećuju sa Guglom, čijim tajnama se i bavi ovaj stručni skup. Slogan DIDS-a "Tajne internet pretraga: Traži, Nađi, Poseti" ujedno opisuje i tri tematska bloka planirana za prvi dan Konferencije, dok je drugog dana već uobičajeni Regionalni internet forum.

RIF 2017 u sredu

Na trećem Regionalnom internet forumu, ove srede u "Metropolu", naći će se predstavnici nacionalnih internet registara iz jugoistočne Evrope, predstavnici državnih organa, lokalnih internet zajednica i globalnih internet organizacija. Teme skupa su content marketing za nacionalne internet registre, njihova uloga i saradnja sa državom, informaciona bezbednost i saradnja i razmena najboljih praksi u regionu.

Prvi blok DIDS-a nosi naziv "Iz ugla Gugla", a uvodni predavač je Gari Iješ (Gary Illyes), analitičar vebmaster trendova u kompaniji Google Inc. Posvećen je stvaranju što boljeg korisničkog iskustva u pretraživanju veba, pomažući vebmasterima u kreiranju kvalitetnih sajtova. Piše za Guglov blog "Webmaster Central", a pomaže i korisnicima Guglovih foruma za vebmastere kada je reč o novostima vezanim za algoritme Gugl pretrage, kao i u rešavanju problema sa sajtovima.

Drugi blok pod nazivom "Nađi me lako" okuplja domaće i regionalne stručnjake za oglašavanje na Guglu, kreiranje sadržaja i analizu rezultata u Guglovim alatima. Uvodno predavanje održaće Lazar Džamić, do nedavno šef Guglovog ZOO tima za brend strategiju, lociranog u Londonu. Njegovo predavanje pod nazivom "Kako biti nađen u svetu lakog ignorisanja" govori o brojnim aspektima hranjenja pretraživačke mašine sadržajem. Potom sledi panel diskusija o pretraživačkoj mašini i privlačenju ljudi koji posećuju sajtove. Moderator je Ivan Rečević, konsultant i Google Partners trener u "Gaia Consulting", gost iz Hrvatske Miroslav Varga, stručnjak za Google AdWords kampanje u firmi "Escape", Jelena Radovanović, internet preduzetnica i kreator veb sadržaja, suosnivač projekta "wwwrite.rs" i Radomir Basta, direktor i vodeći SEO strateg u "Four Dots".

U trećem bloku, nazvanom "Pravi primeri internet prisustva", biće predstavljeni uspešni sajtovi, portali i onlajn projekti na nacionalnim internet domenima .RS i .СРБ. Moderator je Radomir Lale Marković, suosnivač i direktor "TAG Media", a posebno mesto u ovom bloku imaće sajtovi koje je RNIDS odabrao na svom konkursu.

POVEZANE VESTI

NAUKA I TEHNOLOGIJA Održan peti DIDS
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online