Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.11.2016.
01:30
24sata.rs, Vestionline A

Prosti saveti koji će vam sačuvati bateriju telefona od eksplozije

Čini se da je u poslednje vreme postalo sasvim normalno da čujemo da je baterija nekog telefona eksplodirala ili buknula u plamen. Neke od ovih nesreća uzrokovala je fabrička greška, ali bilo je i onih za koje su krivi sami korisnici jer ne paze. Zato vam dajemo savete koji će pomoći da sačuvate bateriju, ali i dragoceni telefon.

pixabay.com
Ne ostavljajte telefon na toplim mestima

Pre nego što počnemo, želimo da razjasnimo jednu stvar – ukoliko u pitanju nije problem nastao pri sklapanju ili dizajniranju baterije, veoma je malo verovatno da neki elektronski uređaj eksplodira. Međutim, čak iako dođe do toga, vrlo često baterija nije jedini krivac, već to može biti jedan od dva faktora: baterija ili punjač nisu originalni proizvodi.

Često možemo da čujemo da su jefitnije baterije koje proizvode nepoznate kompanije podjednako pouzdane kao i originalne - ali ovo je samo delom tačno. S obzirom na to da baterije postaju sve tanje i tanje, postoji sve manje prostora da se negativno i pozitivno naelektrisane ploče unutar nje drže na dovoljnoj razdaljini i to može da dovede problema.

Kada proizvođač prati sva uputstva, onda bez problema može da isporuči savršeno bezbednu bateriju, ali mnogi pokušavaju da uštede novac tako što ne ugrađuju poseban prekidač koji prekida strujno kolo u slučaju prekidanja baterije.

Nedostatak ovog dela može biti veoma opasan, posebno ako imate naviku da punite telefon cele noći, na stočiću pored kreveta, 30 centimetara od vaše glave.

U svakom slučaju, dobro zapamtite ove savete kako ne biste ostali bez baterije, i telefona:

- Koristite samo originalnu bateriju proizvođača telefona ili one koje prave renomirane kompanije. Možda su jeftinije baterije primamljivije, ali setite se koliko ste platili telefon i koliko je lepo što vam je stan u jednom komadu.

- Ne ostavljajte telefon, ili bilo koji drugi elektronski uređaj, na toplim mestima, posebno ako ga punite. To će samo pogoršati probleme sa pregrevanjem.

- Ako punite telefon i u isto vrme ga koristite, to će dovesti o njegovog preteranog zagrevanja. Zato se postarajte da ga koristite na hladnijem mestu i obavezno ga izvadite iz futrole. Ovo je posebno važno ako telefon punite preko noći.

- I prilično iznenađujuće, punjenje baterije kada dospe do 50 odsto je zapravo dobra stvar. Litijum jonske baterije ne pate od memorijskih problema kao neke druge baterije, ali može da ih ošteti niska voltaža.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online