Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.06.2018.
10:18
Promo A

Bujna kosa nakon "Vampirskog" tretmana

Veliki broj osoba (procenjuje se da se radi o polovini populacije), oba pola, ima problem sa nekom vrstom opadanja kose. Ženama posebno teško pada gubitak kose, makar to bilo samo proređivanje nakon porođaja, jer je lepa kosa simbol žensvenosti.

Promo
 

Kada uočite opadanje kose potrebno je da se obratite lekaru kako bi se najpre utvrdio njegov razlog. Zatim, kada se otklone sumnje na teža oboljenja, može se krenuti sa novim revolucionarnim tretmanom vlasišta krvnom plazmom - PRP tretman za kosu.

Popularni "Vampirski tretman" se pokazao vrlo efikasnim kod skoro svih oblika gubitka kose.  Atlas Estetika vam predstavlja jedan od najefikasnijih tretmana i tretiranju problema opadanja kose.

Tretman PRP ili "Vampirski" tretman za kosu

Tretman vlasišta krvnom plazmom se zasniva na regenerativnoj moći plazme koja sadrži matične ćelije i faktore rasta. Ovaj tretman koristi prirodno svojstvo organizma ka regeneraciji i spada u regenerativnu medicinu. Krvna plazma uspešno oporavlja i pokreće na rast folikul dlake koji je u fazi mirovanja. Krvna plazma koja se koristi u tretmanu je lična venska krv pacijenta, koja je pročišćena u laboratoriji kako bi se izdvojile aktivne materije.

Samim tim ovaj tretman je potpuno prirodan i bez ikakvih nus pojava. Broj terapija i njihov raspored dogovaraju lekar i pacijent u skladu sa zdravstvenim problemom koji je izazvao opadanje kose. Tretman kose krvnom plazmom (PRP –platelet rich plasma) podiže lokalni imunitet, pospešuje lokalnu cirkulaciju i ojačava potkožno tkivo.

Takođe, tretman usporava starenje kose i pojavu sedih vlasi. Tretman kose krvnom plazmom se uspešno primenjuje kod opadanja kose, pojave seboreje i peruti, nasledne ćelavosti, mašćenja i slabe kose. Osim kod opadanja kose, tretman PRP može da se koristi i kod oštećenja kose nastalih lošom negom, farbanjem, preteranom izlaganju suncu i slično.

Procedura i efekat

Ceo tretman kose kvrnom plazmom traje između jednog i dva sata. Najpre pacijent daje krv koja se centrifugiranjem obrađuje i izdvajaju se trombociti i faktori rasta koji se na taj način povećavaju nekoliko puta. Izdvojena plazma se finim iglicama aplikuje u potkožno tkivo, nakon detaljnog čišćenja kože glave.

Lokalni anestetik će učiniti tretman bezbolnim i prijatnim. Nakon apliciranja plazme prelazi se specijalnim rolerom preko cele tretirane površine kože kako bi se plazma dobro rasporedila. Folikuli kose se regenerišu, a potkožno tkivo postaje dobro prokrvljeno što omogućava valjanu ishranu kose. Faktori rasta, koje sadrži krvna plazma, utiču na stvaranje kolagena i novih krvnih sudova u tretiranoj regiji, dok eritrociti utiču na čišćenje regije od bakterija. Poseban oporavak nije potreban je se pacijenti dobro osećaju nakon tretmana.

Krajnji efekat je vidljiv deset-petnaest dana nakon tretmana. Do sada nisu zabeležene negativne reakcije kože na tretman. PRP tretman je pogodno primenjivati pre i posle presađivanja kose. Kosa je nakon tretmana življa, jača i sjajnija. Tretman kose krvnom plazmom daje odlične rezultate naročito kada se kombinuje sa mezoterapijom kose. Može se reći da efekat PRP tretmana traje oko godinu dana i da ga nakon toga treba ponoviti, ali prilikom pregleda dermatolog može sugerisati i drugačiju dinamiku lečenja. 

Klinika od poverenja

Atlas Estetika pruža najsavremenije metode lečenja kožnih oboljenja i sve dokazane postojeće estetske intervencije. Tretmane krvnom plazmom izvode specijalisti plastične i rekonstruktivne hirurgije u saradnji sa dermatolozima.

Ukoliko imate pitanja u vezi tretmana krvnom plazmom ili naših drugih tretmana zakažite konsultacije na telefone: +381 11 785 8 88 i +381 60 329 24 11.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online