Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.05.2018.
06:30
Vestionline A

Lepa brada - zavodljivo lice

Skladna i lepo istaknuta brada je vrlo primetna i kod žena i kod muškaraca. Lepo oblikova, bez viška kože, i u skladu sa ostalim delovima lica, deluje privlačno i ostavlja utisak snage i odlučnosti.

Promo
 

Lepo oblikovanu bradu, koju posebno naglašavaju majstori svetla i fotografi, danas možemo da vidimo kod popularnih glumica i modela. To je verovatno i razlog velike popularnosti koju je poslednjih godina stekla operacija povećanja brade u celom svetu. Za operaciju brade su podjednako zaintersovane osobe oba pola i različitih godina.

Skladne crte lica

Kada kažemo da neko ima skladne crte lica mislimo najpre na odnos nosa, brade i obraza. A zatim i na sklad donje polovine lica, odnos brade, prelaza između brade i donje usne i između brade i vrata. Ako je skladan, taj deo lica deluje vrlo privlačno, na primer osobu pažljivo gledaju dok govori ili kad ima bilo kakvu mimiku.

Osobe sa skladnim crtama lica imaju više samopouzdanja u interpersonalnim odnosima. Suprotno, osobe sa uvučenom ili asimetričnom bradom će se nesvesno povlačiti iz komunikacije ili smanjivati svoju potrebu za mimikom. Danas, kada su hirurške tehnike znatno unapređene, lako možete dovesti svoju bradu u željeni oblik putem operacije.

Različite metode operacija brade

U Atlas Estetici primenjujemo nekoliko metoda korekcije brade u zavisnosti od specifičnosti problema. Uvećanje brade se obično izvodi putem ugradnje silikonskog implanta ili apliciranjem sopstvenog masnog tkiva (lipotransferom). Prilikom ugradnje silikonskog implanta se radi dodatno oblikovanje, a implanti za tu namenu se prave u različitim oblicima i veličinama. Rez se pravi u unutrašnjoj strani donje usne, na donjoj ivici desni, i kroz njega se podiže koža i potkožno tkivo i ubacuje implant.

Rez je moguće praviti i ispod brade. Ukoliko je u pitanju složenija korekcija asimetrije ili smanjivanje brade, obično se radi tzv. genioplastika. Tom tehnikom se značajno menja oblik i veličina, skraćivanjem i oblikovanjem same kosti brade. Operacije traju od pola sata, kada su jednostavnije, do dva sata kada su veće i složenije. Nakon intervencije se na bradu postavlja zavoj koji je fiksira i skida se nakon par dana. Hirurške promene oblika brade su suptilne i usklađene sa ostalim crtama lica. Prilikom korekcije nosa često se radi i korekcija brade jer se na taj način savršeno usklađuju oba dela lica.

Rehabilitacija

Nakon operacije je prisutan otok brade i okolnog tkiva oko nedelju dana, kada su manje intervencije ili nekoliko nedelja ukoliko je rađena složenija rekonstrukcija brade. Oporavak od operacije prvih dana pomažu analgetici i antibiotici. Nekoliko dana je potrebno izbegavati zvakanje i jaku mimiku.

Ishrana treba da bude više tečna i kašasta. Za blagu dezinfekciju usne duplje se koristi hidrogen i blag čaj od kamilice. Najčešće se pacijent može vratiti svojim uobičajenim atkivnostima već posle par dana. Većina pacijenata sa lakoćom podnosi blage tegobe u vidu otoka i manjih bolova prvih dana nakon operacije.

Zakažite svoje konsultacije sa hirurgom

Tim estetskih hirurga koji rade u Atlas Estetici imaju dugogodišnje iskustvo u operacijama brade i uopšte hirurškom ulepšavanju lica. Operacije brade su bezbedne, bez komplikacija, rade se sa minimalnim rezovima i zahtevaju kratak postoperativni oporavak.

Ljubazno osoblje bolnice vam je na raspolaganju za sve vaše zahteve i nedoumice. Ukoliko imate dilemu da li je ovaj postupak zdogan za vas, zakažite svoj termin za konsultacije sa hirurgom, na kojima ćete moći da predstavite svoj željeni izgled i dobijete stručne savete. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online