Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.03.2018.
00:30
Sponzorisan tekst A

Promene koje možete postići samo estetskom hirurgijom

Svakodnevno možemo čuti da se na tržištu pojavila nova krema, balzam ili tonik koji briše godine, podiže grudi ili povećava usne. Svi ti preparati uglavnom nemaju dokazano kliničko dejstvo i veruje im se "na reč".

Promo
 

Mnoge osobe se, pre željenog hirurškog zahvata, odluče da svoje nedostatke isprave ovakvim proizvodima. Kada se pokaže da preparati nisu dali nikakav efekat preostaje jedino obratiti se stručnom hirurgu koji će problem rešiti. Samo, sada rešavanje estetskog problema vas skupa više košta jer iznosu koji plaćate za intervenciju dodajte i iznos za preparat u čiju ste efikasnost poverovali.

Povećanje grudi

U medijima, naročito elektronskim često možete naći recepte i preparate za uvećanje grudi. Nažalost, pozitivan efekat od toga ima samo portal koji skuplja posetu neverovatnim naslovom. Povećanje grudi je moguće izvesti ugradnjom savremenih implantata ili transferom sopstvene masti sa drugih delova tela na kojima je ima više nego što bi ste želeli. Intervencija traje oko dva sata i obavlja se u opštoj anesteziji. Grudi se opuštaju najčešće zbog starenja i nakon perioda dojenja, pa je moguće uraditi intervenciju podizanja i zatezanja grudi.

Povećanje usana

Pune i mekane usne su oduvek bile ideal ženske lepote. Ovaj ideal nije tako čest u prirodi, te su žene generacijama bojile i uokvirivale svoje usne kako bi one izgledale punije. Danas je jedini efikasan način povećanja usana implantacija privremenog, polutrajnog ili trajnog filera na tačno određena mesta. Savremeni fileri su bliski organizmu po sastavu (lično masno tkivo može da se koristi kao filer) te je njihovo ubrizgavanje bezbedno. Hijaluronski fileri se najčešće upotrebljavaju jer su se pokazali veoma dobro. Koža usana postaje glatka i osvežena, a lice dobija mlađi izgled.

Uklanjanje mladeža

Mladeži su najčešće pigmentovane promene na koži čije pojavljivanje u velikoj meri zavisi od genetike. Uklanjanje mladeža ima i zdravstveni i estetski značaj. Kod prisustva velikih mladeža na licu ili dekolteu dame se najčešće odlučuju na njihovo odstranjivanje iz estetskih razloga. Rizik od melanoma, najagresivnijeg karcinoma, je još jedan od razloga za uklanjanje sumnjivih mladeža. Ukoliko primetite da vam je mladež prokrvario ili dobio nešto izmenjeni (nepravilan) oblik, obavezno se javite lekaru.

Podizanje kapaka

Spuštanje očnih kapaka je uobičajena pojava kod osoba iznad 40 godina. Kapci se spuštaju zbog sve manje produkcije kolagena i elastina u koži, što često daje umoran i stariji izgled. Iako postoje brojni kozmetički preparati koji obećavaju ulepšavanje ove zone na licu, istina je da se samo hirurška intervencija pokazala zaista efikasnom.

Radi se o intervenciji koja je veoma bezbedna. Uklanjanje viška kože koja formira "vrećice2 na kapcima, omogućava svežiji i odmoran izgled lica. Moguće je raditi intervenciju gornjeg i donjeg kapka, pri čemi rez može biti sakriven u finim pregibima na kapku ili untar donjeg kapka.

Korekcija nosa

Nos je, uz oči, najupadljiviji deo lica svake osobe, zato nesavršenosti nosa veoma teško padaju naročito ženama. Operacije nosa nisu zamenljive nijednom drugom estetskom procedurom ili tretmanom. Korigovanje nosnih devijacija često ima i zdravstveni značaj jer omogućava uklanjanje smetnje prilikom disanja.

Korekcija nosa može da se odnosi na širinu, dužinu i oblik nosa, uklanjanje devijacije septuma, kao i uklanjanje kvržice na vrhu nosa. Operacijom mogu da se preoblikuju nosne kosti i hrskavica do željenog oblika, a izvodi se u opštoj anesteziji.

Verujte svom hirurgu

Ukoliko ste se odlučili da uradite neku estetsku intervenciju na licu ili telu neophodno je da imate veoma dobru komunikaciju sa estetskim hirurgom. Samo otvoren razgovor, u kome možete izneti precizno svoje želje i saznati sve o rizicima i periodu oporavka, daje osećaj sigurnosti i poverenja.

U Atlas opštoj bolnici u okviru Atlas Estetike uspešno radi tim specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, koji za sobom ima dosta godina edukacije i mnogo uspešnih operacija. "Zadovoljni pacijenti su naš najveći motiv za posvećen rad" kaže direktor i estetski hirurg dr Igor Georgijev. Zakažite svoj termin za konsultacije na 011 785 88 88 sa odabranim estetskim hirurgom i vratite osmeh na lice!

Promo
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online