Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 11.02.2018.
00:30
A. Šišić - Vesti A

Svako ima svoju azbuku stila

Na jednom od tronova u carstvu modnih blogerki sedi i Tamara Kalinić, naše gore list. Ova dama je neprikosnoveni savetnik devojkama širom planete. Samo na Instagramu je prati više od pola miliona ljudi.

Privatna arhiva
Tamara Kalinić, srpska blogerka iz Londona

Iz Srbije u Englesku se otisnula pre 10 godina nakon što je upisala farmaciju na Brajtonskom univerzitetu. Sudbina joj je odredila da umesto lekovima danas bude okružena glamuroznim komadima odeće. Zahvalna je što živi u zemlji u kojoj radi posao iz snova i samo za "Vesti" podelila je nekoliko modnih saveta i trikova.

Bez čega ne može

Tamara je "Vestima" dozvolila da zavire u njenu tašnu i obelodanila je bez čega ne može.
- U torbi u svakom trenutku imam Diorov balzam za usne creme de rose, naočare za sunce i rezervnu bateriju za mobilni telefon.

Zli jezici kažu: "Lako je njoj da izgleda savršeno, ona ima firmirane stvari." Tamara tvrdi da je važno kupovati klasične i kvalitetne komade, a da natpis nije bitan.

- Ukoliko u ormanu imate jedne kvalitetne farmerice, dobru kožnu jaknu i jedan džemper od vune ili kašmira, uvek ćete izgledati doterano i lepo. Ti komadi su bezvremenski i omogućavaju vam da svake sezone kupite samo jedan modni dodatak koji će sve promeniti. Nešto efektno učiniće da izgledate upravo kao da ste sišli sa modne piste.

Za svoj stil navodi da je ženstven i pomalo klasičan, ali je oplemenjen poslednjim trendovima.

- Volim da imam krpice koje su prikazane na nedeljama mode, ali se trudim da i njih uklapam u svoj stil, a ne obrnuto. Ne robujem markama.

Otkriva da je najveća tajna nege u tome da čovek osluškuje šta mu telo šapuće.

- Ne držim se tuđih pravila ulepšavanja, slušam svoje telo i dajem mu ono što mi traži. Najviše novca ulažem u kozmetiku za negu lica. To mi je veoma bitno s obzirom na to da sam diplomirani farmaceut. Od mode to su svakako torbe. Obožavam ih i sebe smatram kolekcionarom.

Kaže da je moda na Ostrvu mnogo slobodnija nego u Srbiji i da je Englezi posmatraju kao umetnost, a ne kao statusni simbol.

- Retko kada u Srbiji vidim devojke koje modom žele da ispolje svoj karakter i svuda je nekako prisutna uniformisanost. Zato savetujem dame da se ne plaše da budu drugačije kako u životu tako i u modnim vodama. Uvek budite ono što jeste!

U prodavnici sa Kejt Blanšet

Poznato je da je blogerkama šoping u opisu posla. Zato nije čudno da im se baš u takvim trenucima dogode razne zanimljive stvari. Tamara kaže da je jednom prilikom rano ujutru ušla u Šanelovu radnju i ugledala cipele koje su tek izašle u prodaju, a koje je želela mesecima.
- Probala sam ih, a pored mene je prelepa visoka žena probala svoj par. Ćaskale smo, pa je ona odlučila da kupi isti model koji sam ja imala na stopalima. Bila je veoma ljubazna, a ja sam tek sutradan shvatila da je to bila glumica Kejt Blanšet.






 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online