Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.07.2010.
08:00
portal Žena A

Otkrijte na kakvu šminku padaju muškarci

Dilema da li se šminkamo zbog sebe ili zbog muškaraca nikad neće biti razrešena. Ipak, kojoj god grupi da pripadate, nije zgoreg da znate kako šminka deluje na jači pol. Ruski ženski portal woman.ru sproveo je anketu na tu temu i sastavio top-listu stilova šminkanja na koje padaju muškarci, a najbolji svetski šminkeri su prokomentarisali rezultate.

Treba da delujete tajanstveno, intrigantno i čedno u isti mah. Niste sasvim takvi? Tu je šminka, kraljica iluzije...

IZVUCITE AJLAJNER
Muškarci obožavaju tajnovitost, a takav vizuelni efekat postiže se vrlo prosto. Istaknete oči crnim ili smeđim ajlajnerom ili krejonom, s tim da kraj linije koju ste izvukli na gornjem kapku ide malo nagore, prema obrvama. U suprotnom nećete delovati nedokučivo, već tužno, kaže Eduardo Fereira, umetnički direktor firme „Bobi Braun“, poznate po dekorativnoj kozmetici.
– Trudite se da ajlajner ili krejon izvučete tik uz trepavice, tako će one delovati gušće.
– Koristite meke olovke, one su idealne ako nemate iskustva. Lako se nanose, a ne razmazuju se.


3 TRIKA SAVRŠENOG MAKE UPA


- Obavezno izdepilirajte nausnice. Čak iako imate sasvim svetledlačice na toj zoni, one će se videti kad preko stavite puder.

- Obrve moraju da budu uredno počupane, ali ne previše stanjene. Najbolje da vam ih oblikuje kozmetičarka, a vi posle samo pratite zadati oblik.

- Ako imate problematičan ten kritične tačke pokrijte korektorom koji ujedno leči i zasušuje akne iil u te svrhe koristite tečni puderistih karakteristika. Takve preparate možete naći u apotekama.

STAVITE CRNU MASKARU
Duge i guste trepavice daju pogledu dubinu i doprinose gorepomenutoj tajnovitosti. Muškarci ne reaguju na trepavice u pink ili plavoj boji, to primećuju žene. Zato je najbolji izbor crna maskara sa što većom i gušćom četkicom. Ovakvom maskarom se postiže najveći volumen i dužina trepavica, kaže Jurij Stoljarov, zvanični šminker za „Mejbilin Njujork“.
– Maskaru stavljajte polako, od unutrašnjeg ugla oka ka spoljašnjem, i to cik-cak potezima. Počnite od samog korena, pa će vam trepavice izgledati kao veštačke.
– Crna maskara adekvatna je za svaku priliku i dobro stoji svim ženama osim plavušama izuzetno svetlog tena.


URADITE SMOKI AJZ
Snen, odsutan ženski pogled opasno intrigira muškarce. Očito je genije koji je smislio smoki ajs pronikao u tajne zavođenja. To je apsolutno nepogrešiv izbor ako hoćete da privučete mušku pažnju. Može se izvesti sa samo jednom nijansom senke, ali je interesantnije kada ih ima više, kaže Dik Pejdž, art direktor kuće „Šiseido“ i otkriva kako se radi klasičan smoki ajs.
– Tamnosivu senku nanesite uz trepavice, a onda razmažite po celom kapku.
– Pri vrhu stavite svetlosivu, ali tako da se senke prelivaju.
– Iscrtajte crnim krejonom i gornji i donji kapak uz trepavice. Možete to uraditi i crnosivom senkom, koja se stavlja vlažnom četkicom.
– Na kraju možete da stavite malo bezbojnog sjaja na centar gornjeg kapka, to daje sjaj pogledu.
– Umesto sivih senki možete da koristite bilo koju boju, tehnika je ista.


NAMAŽITE CRVENI KARMIN
Crveni karmin u neseseru isto je što i mala crna haljina u ormaru. On je van vremena i van konkurencije, a muškarci otkidaju na crvene usne. Štos je u tome da nađete nijansu koja vam najbolje stoji.
– Hladne nijanse s ljubičastim odsjajem dobro stoje plavušama i plavookim brinetama.
– Tople nijanse poput koralne odgovaraju ženama s kosom boje žita.

NARUMENITE OBRAZE
Da biste delovali čedno, što muškarci jako vole, stavljajte nežne nijanse rumenila. Birajte boju sličnu onoj koja vam se pojavi posle treninga. Dobitna kombinacija su roze rumenilo i roze sjaj za usta, smatra Nikola Dežan, art direktor u „Živanšiju“.
– Rumenilo stavite počev od gornje ivice jagodica, a onda ga pažljivo razmažite po obrazu.
– Utisak treba da bude kao da ste prirodno porumeneli, a ne kao da imate rumenilo.


POSTIGNITE EFEKAT PREPLANULOSTI
Preplanuli ten, sjajna koža, nemarno podignuta kosa… Taj zdrav, svež, seksi izgled kao da ste upravo stigli s plaže jako privlači muškarce. E sad, nit je dobro, nit je to moguće sunčati se preko cele godine. Zato su tu čudotvorni bronzeri. Olivije Ešodmezon, art direktor kozmetičke kuće Guerlain savetuje:
– Bronzer stavljajte četkicom crtajući cifru 3 s obe strane lica. Krenite od centra čela ka jagodicama, zatim od uha idite ka bradi i duž vrata.
– Na kraju dodajte bronzer na isturenije tačke koje više pocrne na suncu. To su čelo, jagodice, vrh nosa i brada. Tako vam lice neće izgledati spljošteno.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online