Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.07.2010.
16:38
portal Žena A

Savršena šminka i na plus 35

Asfalt se topi, a vaša šminka odoleva. Evo trikova uz pomoć kojih će ova nemoguća misija postati vaša realnost.

Ovog leta slobodno se šminkajte svim što u sebi ima sjajne čestice. Presijavanje koži daje svežinu, a posebno je dobro za žene koje ne nameravaju da se sunčaju, već žele da ostanu bele. Leto je vreme za nova poznanstva, za lud provod, vesele večere i žurke u baštama.

Vreme kad želimo da izgledamo fenomenalno, a to bez šminke nije moguće. Međutim, ona nas baš tada najlakše izda. Razmaže se očas posla, lice počne da se cakli i od naše atraktivnosti ne ostane ništa. Ipak, ima načina da vam šminka bude postojana i na plus 35.

BIRAJTE LAKE KREME SA MAT EFEKTOM

Izbacite iz upotrebe masne kreme i na lice nanosite lagane gelove sa mat efektom. Oni će koži vratiti vlagu, pa će vam lice će delovati blistavo, a neće se mastiti. Postoje i pomoćna sredstva, posebno namenjena T zoni, koja se stavljaju preko kreme i zaustavljaju masnoću da probije na kritičnim mestima.


NAJBOLJI SU PUDERI BEZ ULJA

Da bi vam i na vrućini šminka bila postojana, trebaće vam kvalitetan tečni puder lake teksture. Sada postoje specijalni puderi koji ne sadrže ulje i imaju praškastu strukturu.

Oni su tečni, ali čim ih razmažete, osuše se i izgledaju kao da ste stavili i puder u prahu preko njih. Veoma pogodni za letnje dane, a najbolje je stavljati ih vlažnim sunđerom. Ukoliko se više znojite ili imate masnu kožu, preko tečnog stavite kameni puder ili puder u prahu. Birajte mineralne pudere, s tim da na njima bude naznačeno da imaju mat efekat. Oni se najbolje se nanose četkom od prirodne dlake.


KREMASTE SENKE I VODOOTPORNI AJLAJNER

Za letnje dane idealne su veoma postojane kremaste senke i rumenila. Treba ih nanositi brzim potezima pošto se, čim dođu u kontakt s kožom, osuše. Stavljajte vodootpornu maskaru, vodootporan ajlajner ili krejon.

KARMIN MAŽITE U DVA SLOJA
Pre nego što stavite karmin, obavezno namažite usta hidratantnim balzamom. Ako nemate specijalan preparat, iskoristite kremu za lice. Potom uokvirite usta olovkom, pa namažite karmin. Uradite to prvo četkicom, onda pokupite višak boje salvetom i na kraju namažite još jedan sloj karmina. Ova procedura učiniće da vam karmin duže ostane na usnama. Karmin držite u frižideru.


ČUDOTVORNE MARAMICE I SPREJEVI
Kad se kompletno našminkate, poprskajte lice sprejem za fiksiranje šminke. On na licu stvara tanak film zahvaljujući kome šminka ostaje netaknuta tokom celog dana. Ako vam masnoća i znoj ipak probiju sve ove barikade, posegnite za specijalnim maramicama koje matiraju lice i ne kvare šminku. Potapkajte kritične tačke, ali ne radite to češće nego jednom u dva sata. U suprotnom ćete izgledati kao lutka.

Pogledajte koje preparate vam savetujemo da ne biste imali problema sa šminkom tokom leta.

 
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online