Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.06.2017.
00:30
A. Šišić - Vesti A

Dvojac koji je pokorio svet

Sinonim luksuza, uspeha i prestiža među modnim znalcima jeste odeća s etiketom brenda Dolče i Gabana. Italijanski modni dvojac je davnih dana postavio temelje u ovoj industriji, pokorio je planetu i u skorije vreme ne planira da ugasi svoj sjaj.

EPA/Daniel Dal Zennaro
Autentični stvaraoci: Domeniko Dolče i Stefano Gabana

Domeniko Dolče i Stefano Gabana su svoje unikatne ideje preneli na komade obuće, odeće i asesoara. Oku znalca, čak i ako nije tu logo, ne može da promakne njihov pečat. Iako je, kako mnogi tvrde, ovo modno carstvo rezervisano za ljude s dubljim džepom, dizajnerima nisu samo bogataši cilj.

Zajedno smo jači

Svojevremeno je "Njujorker" pisao kako Gabana daje oči Dolčeovim rukama. Iako su po prirodi različiti, dvojac je pronašao zajednički jezik u modi. Rastali su se kao par 2005. godine, ali su nastavili saradnju. Odlučili su da zajedničkim snagama kroje modnu istoriju.

- Obožavam kada na običnim ljudima vidim našu odeću. To je ono što me najviše zadovoljava - kaže Stefano.

Gabana ističe da su snovi ono što ih pokreće. Oni su formula uspeha ovog tandema.

- Bez obzira na to koliko godina ima čovek, on uvek sanja. Zašto bi onda neko želeo da ubije snove i želje o odeći?

Domeniko Dolče veli da kreiranje nije samo puka proizvodnja, već da je za uspeh potrebno zalaganje.

- Kada imate redak cvet u svom domu, morate svakog dana da mu menjate vodu, da ga negujete i da pričate s njim kako bi rastao. Isto je i s odećom!

Smatra da u svemu, pa i u dizajniranju, mora da postoji balans.

- Previše pametovanja je dosadno, mnogo seksepila je vulgarno. Idealna mera jeste ono što ljude zainteresuje za vašu kolekciju.

Navode da stil ne može da se kupi, ma koliko imali novca u džepu.

- Stil je karakter osobe. Sposobnost da u stvarima ne vidite samo modu, već nešto dublje. Samopouzdanje da pretvorite najobičniji komad u nešto specijalno - to je recept za damu od stila.

Kako prepoznati kopiju

Brend D&G je, kako tvrde kritičari, najatraktivniji mlađoj populaciji. Mladost je divlja, a takva je i odeća slavnih Italijana. Stoga je ova marka jedna od onih koje se najčešće falsifikuju. Kopije Dolče i Gabane mogu da se vide na svakom koraku. Stručnjaci su dali nekoliko saveta kako mogu da se uoče kopije poznatih tašni. Osim vidljivog kvaliteta koji se razlikuje, treba voditi računa i o etiketi s natpisom. Ukoliko je u imenu Gabana samo jedno slovo b, onda je tašna "lažnjak". Ipak, većina proizvođača na crno se toliko izveštila da je kod pojedinih modela razlika između originala i kopije minimalna. Tada treba obratiti pažnju na razmak između slova. Ako postoji prazan prostor u natpisu, torba nije izašla s rafa ove modne kuće.









 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online