Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 18.02.2017.
00:30
Vestionline, superzena.b92.net A

Zlatna pravila koja će vaš struk dovesti do savršenstva

Svi bismo mi voleli da imamo ravan stomak, ali to nije baš lako uz današnji način života i ishrane. A kako postajemo stariji, problem postaje sve veći, a šlaufovi oko struka sve vidljiviji. Sale oko stomaka nije dobro ni za naše zdravlje, pa je pravo vreme da povedemo računa, a u tome će nam pomoći ovih sedam zlatnih pravila.

pixabay.com
Rešite se sala sa stomaka bez mnogo muke

Proteini i satnica 

U periodu od 15 do 16 časova jedite obrok bogat proteinima. Nutricionisti savetuju da to bude komad mesa ili ribe, jogurt, jaja. Ovakav u ovom zadatom trenutku pomaže ubrzavanju metabolizma i reguliše nivoa šećera u krvi što direktno utiče i na sagorevanje masnog tkiva na stomaku. 

Alkohol- ne, hvala 

Prema jednoj studiji alkohol za čak 36 odsto smanjuje sposobnost organizma da topi masno tkivo. Uostalom, svi znamo da postoji termin "pivski stomak", i to ne za džabe. 

Kardio vežbe su odličan saveznik 

Bicikl, hodanje, džoging, plivanje - sve ove aktivnosti će vam pomoći da se oslobodite masnih naslaga na stomaku. Dovoljno je po pola sata svaki dan i za nekoliko nedelja uočićete prve rezultate. 

Izbacite šećer 

Smanjite maksimalno unos šećera. Slatkiši vam, generalno, goje, a posebno se to vidi na stomaku. Insulin raste sa unosom šećera i to stvara dodatne probleme za vaš struk. Takođe, hranu što bolje žvaćite - usitnjena je lakša za probavu, a tako smanjujete šanse za zadržavanje hrane u sistemu za varenje.

San je vaš "idealan" partner 

San je potreban i za odmor, ali i za lepotu. Ako ležee i budite se uvek u približno isto vreme i ao spavate između šest i sedam sati na pravom ste putu da imate i idealnu liniju. Naime, studije pokazuju da ljudi koji spavaju 6-7 sati, u odnosu na one koji spavaju u proseku pet sati i manje ili osam sati i više, imaju značajno manji udeo masnih naslaga na stomaku. 

Voda menja sve 

Nije u pitanju čaroban eliksir, ali voda zaista reguliše sve metaboličke probleme i procese u ljudskom organizmu. Kada povećate unos tečnosti, vode pre svega, imaćete duže tokom dana osećaj sitosti. Koža je hidrirana i smanjuje se osećaj gladi. 

Izbegavajte sedenje 

Ako je vaš posao "sedeći" na svakih dvadeset minuta napravite pauzu. Prošetajte, skuvajte kafu, popnite se na drugi sprat... Neka pauze traje tek nekoliko minuta. Smanjićete i oticanje nogu, ali i vaš obim oko struka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online