Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 22.01.2017.
01:30
Vestionline A

Hit dijeta: Istopite salo slaninom za samo 10 dana!

Uz slaninu, jaja, piletinu, povrće i zdrave masnoće možete istopiti pet odsto sala, ali je potrebno da se odreknete alkohola, šećera, brašna i radite kratke treninge snage. Fitnes trener Nikolas Pol tvrdi da je moguće za deset dana izgubiti pet odsto masnog tkiva ako se pridržavate njegovog strogog režima prehrane i vežbi. Dobra vest - slanina je dozvoljena!

pixabay.com
Ništa bez slaninice...

- Ako svaki dan budete radili kratke treninge s teškim tegovima, umesto dugih kardiotreninga (trčanje, bicikl, pokretna traka) brže ćete gubiti masno tkivo. Takođe, pomaže pijenje zelenog čaja, koji šećer u krvi održava stabilnim, kao i unos puno vode jer smanjuje osećaj gladi. Kombinacija masti i proteina pomaže kod mršavljenja, dok njihov spoj sa ugljenim hidratima stvara masne naslage - rekao je fitnes trener Pol.

Dodaje da iz ishrane morate da izbacite šećer, hleb, brašno, gluten, pirinač i krompir jer oni vrlo brzo posle obroka podižu visinu šećera u krvi, što stvara nagon za ponovnim unosom sličnih namirnica u relativno kratkom vremenu.

U tih deset dana najbolji izbor su proteini iz belog mesa, ribe i jaja, a ugljene hidrate treba uzimati iz zelenog povrća. Za doručak možete jesti slaninu i jaja. Za ručak losos, piletinu sa avokadom, a za večeru mesni odrezak i sezonsku salatu. Pobrinite se da unosite dovoljno masnoća, najbolje iz maslinovog ulja. U tih deset dana trebalo bi ograničiti i unos voća - preporučuje se samo avokado.

12 važnih pravila Nikolasa Pola kojih se treba pridržavati 10 dana!

1. Čaj ubrzava metabolizam - Zeleni čaj pomaže i u sagorevanju masti. Osim zelenog odličan je ginseng čaj. Njegov unos ne bi smeo da bude veći od pet šolja dnevno.

2. Izbacite pirinač, hleb i krompir.

3. Kratko, ali efikasno - Treninzi od 20 minuta sprečiće pretreniranost.

- Prvi dan: noge i stomak
- Drugi: grudi i tricepsi
- Treći: ramena i stomak
- Četvrti: leđa i bicepsi

4. Smanjite kardio treninge - Ako radite kardio trening duže od 20 minuta, osim masnoća trošite mišiće. Pol tvrdi da kratko dizanje većih težina ima puno bolji učinak.

5. Dizanje teških tegova - Dizanje teških tegova efikasno topi masne naslage, naročito kod žena. Ako ste početnik, posavetujte se s trenerom kako se ne biste povredili.

6. Smanjite unos šećera - Treba izbaciti šećer, ali i ograničiti unos voća koje sadrži veliku količinu šećera (grožđe i smokve).

7. Na dijetu posle ciklusa - Kod većine žena apetit se pre menstruacije povećava. Zato je najbolje da na desetodnevni režim krenu nakon menstruacije, smatra trener.

8. Izbacite alkohol - Alkohol sadrži puno praznih kalorija, tako da će telo prvo posegnuti za energijom iz alkohola, a ne onom koju unesete hranom.

9. Fotografija pre i posle - Veliko je zadovoljstvo videti rezultate koje ste postigli teškim radom i odricanjem. Fotografija je objektivan pokazatelj da li režim deluje.

10. Pijte dovoljno vode - Preporučena dnevna doza je oko dva litra. Kako biste se setili da pijete dovoljno vode najbolje je da nosite flašicu sa sobom.

11. Koristite suplemente - Hrana je najbolji izvor vitamina i minerala, ali kad ste na restriktivnom režimu i trenirate kako biste gubili masnoću, a ne i mišiće, trebalo bi da pijete proteinske napitke.

12. Plan je ključ uspeha - Ako želite da za 10 dana izgubite 10 odsto masnoće, moraćete da planirate šta ćete jesti svaki dan. Salata od tune odličan je obrok za posao.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online