Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.12.2016.
06:30
Vestionline A

One su najlepše žene sveta: Otkrijte kako se neguju Ruskinje

Lepota Ruskinja nadaleko je čuvena i mnogi će se složiti sa tim da pripadaju naciji najlepših žena sveta. Međutim, osim gena svoju lepotu duguju i nekim ustaljenim navikama i životnom stilu.

Facebook/Elizaveta Golovanova
Ruska lepota nadaleko je čuvena

Na naše izenađenje, svaka od ovih pet stavki vrlo je lako primenjiva i izvodljiva. Nema preskupih tretmana, samo doslednost i stari isporbani recepti. 

1. Mnogo pešačenja 

Osim odličnim genima, Ruskinje svoju lepotu duguju i određenom životnom stilu. Naime, one više od bilo koje vrte vežbanja preferiraju pešačenje. Ove navike se ne odriču čak ni po najoštrijim zimama. Nakon pešačenja, druga najdraža rekreacija im je plivanje, zatim vožnja bicikla i na kraju vežbanje u teretani. A koliko vode računa o svom izgledu i telu, dokazuje i podatak da vrlo često posećuju spa centre i kozmetičke radnje. 

2. Povrće na tanjiru i u kupatilu 

Prehrana Ruskinja bogata je korenastim povrćem, a na njihovom meniju svakodnevno se nađu i tople čorbe od povrća, koje je obavezan deo tradicionalne kuhinje. Ruskinje su raširenih ruku prigrlile i prirodne darove, koje koriste za održavanje lepote kože i kose. 

Među najčešćim biljkama i začinskim biljem, u njihovim kupatilima mogu se naći hmelj, bokvica, kopriva, detelina i slično (mahom livadsko) bilje, koje koriste za održavanje svežine i zdravlja kože, ali i kod njege temena, te za sjajnu i jaku kosu. 

3. Lupkanje po licu za mladolikost 

Kada je reč o mejk apu, Ruskinje se služe nekim neuobičajenim metodama kako bi njihova lica izgledala što svežije, zdravije i mlađe. Jedan od trikova kojima se koriste je lagano lupkanje po licu kada nanose šminku. Ipak kada je u pitanju šminka, ne prepuštaju stvari slučaju, oči najviše naglašavaju i to bogato nanesenom senkom i maskarom. 

4. Šminka za lepotu i zaštitu 

Ruskinje su nadaleko poznate po svojoj nežnoj, svetloj puti i besprekornom tenu što, između ostalog, zahvaljuju i ledenom vazduhu koji dominira ovom zemljom, a koji zatvara pore i čini kožu mekšom. Uz ten poput alabastera, one nose odvažne boje ruževa, favoriti su im crvena i smeđa, a na ruž nanose i sjaj za maksimalan utisak. 

5. Maska od jaja za lice i kosu 

Ruskinje su pobornice prirodnih tretmana lepote, naročito kada je reč o licu i kosi. Jedna od kućnih metoda koju najčešće koriste jeste maska od jaja. Kada je reč o maski za lice, prave je na sledeći naćin: razbite jaje, pa odvojite belance od žumanceta; za masku koristite belance, kome ćete dodati kašičicu mleka, masku nanesite na lice i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta, a onda isperite lice hladnom vodom. 

Kada pravite masku za kosu, žumancetu dodajte malo maslinovog ulja i meda, pa dobro promešajte. Masku nanesite na kosu i držite je jedan sat, a onda operite kosu šamponom kao i obično.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online