Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.12.2016.
03:30
Vestionline, superzena.rs A

Jutarnje navike pomoću kojih možete gubiti kilograme tokom dana

Da li se ujutru budite puni energije za predstojeći dan ili se budite umorni? Poznato je da se po jutru dan poznaje, pa tako ukoliko se probudimo umorni, umor će se protezati kroz naš dan. Međutim, postoje i stvari koje radimo ujutru a koje mogu uticati na našu dijetu i mršavljenje u toku dana.

pixabay.com
Svako zna kako najbolje da poboljša svoje raspoloženje

Jutarnje navike i te kako utiču na naše zdravlje, ali i na rad metabolizma. Svaki naš korak nakon ustajanja može odrediti kako ćemo se osećati toga dana i hoćemo li dobijati ili gubiti kilograme. 

Dajemo vam nekoliko saveta šta možete raditi ujutru kako bi pospešili gubitak kilograma: 

Uživajte u suncu 

Istraživanja su dokazala da uživanje u sunčevim zracima može pomoći pri gubitku kilograma. Pitate se - kako? Naučnici nam daju odgovor. Jutarnja svetlost pomaže u regulaciji unutrašnjeg sata koji poboljšava san (koji je neophodan za mršavljenje). 

Jutarnje sunce sadrži veće količine plave svetlosti, koja ima najjači uticaj na čovekov dnevni ritam. Potrebno je samo 20-30 minuta izlaganja jutarnjem suncu između 8 sati ujutro do 12 sati kako bi se iskoristili zdravstvene pogodnosti jutarnjeg sunca. I naravno, vrlo je bitno da se dobro naspavate i budete odmorni, tako će vaš organizam biti odmoran i samim tim organizam neće tražiti mnogo hrane. 

Poboljšaj svoje raspoloženje 

Pozitivno razmišljanje je ključna strategija kada je u pitanju mršavljenje. Pokušajte da promenite način na koji reagujete na svakodnevne probleme. 

U užurbanom načinu života učimo da verujemo u negativne stvari, a pozitivne jednostavno propuštamo. Na to imaju uticaj i kultura i način odrastanja. Pozitivno razmišljanje deluje blagotvorno na um i telo. 

Umesto što pokušavate da poboljšate raspoloženje hranom, i to najčešće nezdravom, započnite jutro pozitivnim mislima. Iskoristite nekoliko minuta na početku svakog dana, mirno sedite, usredsredite se na ritam daha i očistite um od negativnih misli. 

Promenite način putovanja na posao 

Vožnja automobilom na posao je možda najpraktičnija, ali ta opcija ipak nije najbolja za vašu liniju. Istraživanja pokazuju da ljudi koji hodaju, voze bicikl ili putuju javnim prevozom na posao imaju niže vrednosti indeksa telesne mase od onih koji na posao dolaze automobilima. Zanimljivo je da je istraživanje pokazalo da čak hodanje do najbliže autobuske ili železničke stanice može biti vrlo korisno. 

Obogatite doručak proteinima 

Već je dobro poznato kako je doručak najvažniji obrok dana i vrlo važan pri mršavljenju, ali je manje poznato da treba uključivati zdravu dozu proteina kako biste bili uspešni u gubljenju kilograma. Oni koji redovno koriste proteine manje su gladni tokom dana i manje jedu. 

Hrana bogata proteinima se duže vari i podstiče telo na lučenje peptidnog hormon YY, koji pomaže u povećanju osećaja sitosti. 

Odradite jutarnji trening 

Vežbe su uvek korisne, u bilo koje doba dana, ali vežbanje ujutru je vrlo korisno jer podstiče vaš metabolizam da radi ceo dan, što su potvrdila istraživanja. Naime, rezultati istraživanja su pokazali da žene koje vežbaju ujutru tokom dana imaju slabiji apetit. 

Ujutro pripremite hranu koju ćete poneti na posao 

Ukoliko ponesete hranu od kuće, najlakše ćete izbeći da jedete slatkiše, grickalice i nezdravu hranu kada vas uhvati glad na poslu. Zato je bolje da pripremite kod kuće zdravi obrok koji će vam biti dovoljan za ceo dan. 

Tako,ne samo da ćete uštedeti novac nego ćete i sačuvati zdravlje i liniju. Istraživanja pokazuju kako osobe koje nose ručak od kuće imaju nižu telesnu masu u poređenju sa osobama koje jedu gotovu hranu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online