Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.10.2016.
04:30
Vestionline A

Uz pomoć ovog prirodnog sredstva do savršene lepote

Svemoguće kokosovo ulje! Ovo čudotvorno, višenamensko, da ne kažem, božansko ulje morate imati u svom kozmetičkom ormariću. Ne postoji bolji prirodni saveznik lepote od njega i, verujte mi, 100 odsto radi svoj posao.

Instagram/zsuzsubell
Uz pomoc kokosa do savršenstva

Njegova multipraktičnost ne može stati u ovih 2.000 karaktera teksta, ali ja ću se potruditi da za vas, drage moje dame, izdvojim najbolje efekte koje možete postići redovnim korišćenjem kokosovog ulja.

Sa njim vam ne trebaju hidratantne kreme za lice i telo, maske za kosu, pene za brijanje, sredstva za skidanje šminke, pilinzi i mazalice protiv bora. Jedna teglica kokosove tečnosti može da zameni pregršt skupocenih kozmetičkih proizvoda.

Negovana kosa

Ako želite da suvi i oštećeni krajevi postanu prošlost, onda prestanite da koristite kojekakve komercijalne maske, već uzmite kašiku kokosovog ulja i pravac na kosu sa fokusom na krajeve. Dame sa masnim tipom kose ne smeju da ga nanose na teme. Ukoliko ste u žurbi, prihvatljivo je da ga držite oko pola sata, a najbolje bi bilo kada bi sa njim prespavale. U tom slučaju, stavite kesu na glavu i peškir na jastuk da ne biste umastile posteljinu.

Lepotice koje pate za dugom kosom mogu da je imaju ako tri do četiri puta nedeljno kružnim pokretima utrljavaju ovo ulje u koren kose. Ono će podstaći cirkulaciju i tako motivisati vlasi da niču, a, sa druge strane, sprečiće njihovo sumanuto opadanje.

Kokosovo ulje pomoći će vam i u borbi protiv peruti. Njegova antimikrobna priroda sprečiće pojavu belih ljuspica na kosi i odeći. Potrebno je samo da na vlažno teme glave umasirate nekoliko kapi ulja i ostavite tako petnaestak minuta, a potom isperete. Osim navedenog, ono služi i za lakše raščešljavanje, za formiranje kovrdža i štiti od pucanja krajeva.

Kokos za brijanje

Zvuči neverovatno, ali kokosovo ulje je idealna pena za brijanje. Namažite ga na noge, muškarci mogu i na lice, pa brijte običnim brijačem. Koža će vam nakon toga biti toliko glatka da vam neće biti potrebno ni mleko za telo posle brijanja.

Gruba koža - šta je to?

Hidrirana koža opstaje zahvaljujući masnim kiselinama u kokosovom ulju. S tim u vezi, mažite ga redovno na laktove, pete i ostala mesta gde vam je koža gruba. Takođe, nekoliko čudotvornih kapljica kokosa uspešno oporavlja nokte, uklanja zanoktice i omekšava meso oko noktiju.

Usne sa ukusom kokosa

Omiljeni sjaj za usne vam je na izdisaju? Kokosovo ulje ima rešenje za vas - samo kapnite nekoliko kapljica u tubicu sjaja i biće kao nov sa intenzivnijim sjajem. Kad smo kod šminke, verovale ili ne, ovo ulje doprinosi i tome da vam trepavice izgledaju gušće i duže.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online