Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.08.2016.
06:30
24sata.rs A

Vrela letnja dijeta: 5 kg manje za samo 10 dana!

Ako vam je neophodno da u ekspresnom roku izgubite par kilograma viška, a želite da se zdravo hranite ovo je prava dijeta. Kilograme nećete vratiti, obećavaju njeni tvorci, i neće biti loših efekata na psiho-fizičko zdravlje.

pixabay.com
Zaboravite na masnu i tešku hranu, neka se na vašem meniju nađu samo voće i povrće

Dijeta traje 10 dana i ni dan više. Ono što je najbolje, sami pravite plan obroka i prilagođavate ga svojim željama i potrebama.

Takođe, važno je da tokom dijete vežbate, jer bez fizičkih aktivnosti neće biti rezultata. Jedite različito voće, jer svako od tog voća sadrži određene sastojke koji su potrebni vašem organizmu za normalno funkcionisanje. Isto važi i za povrće, kuvano ili dinstano - neke vrste povrća su dobri antioksidansi, druge su dobre zbog vlakana koja pomažu probavu, treće zbog vitamina i minerala.

Neko će vam povrće tako pomoći u gubitku kilograma, neke da vam koža ne izgubi boju i tonus, odnosno čak će vam pomoći da vratite izgubljeni sjaj.

Neka dominira šargarepa, zelena salata, paradajz, jedite što šarenije. Na vašem dijetalnom meniju može biti i supa od povrća. Što se tiče voća, jedite ga mnogo, a za ovu dijetu najbolje voće su papaja, jabuke, jagode, grejp i maline.

Ove voćke ne samo da će vam pomoći u sagorevanju masnoća, nego ćete od njih dobiti neophodne vitamine. Takođe, umesto voća i povrća možete pojesti jogurt sa prirodnim muslijem.

Tokom dijete moraćete da zaboravite na hleb, meso, sir, testeninu, slatkiše. To što će vam voće i povrće pomoći u gubitku kilograma, ne znači da smete da ga jedete svakih sat vremena u neograničenim količinama.

Na dan morate da imate četiri glavna obroka - doručak, ručak, užina i večera. Za svaki obrok pojedite šoljicu (od 2 dcl) svežeg povrća i jednu šoljicu voća. Umesto supe, možete pojesti ukusnu mešanu salatu od povrća. Začinite je limunom, nikako prelivima.

Primer jelovnika za jedan dan

Doručak: 1 šoljica iseckanog voća, 1 šoljica soka od paradajza ili jedna čaša jogurta

Ručak: 1 šoljica supe od povrća ili činija zelene salate, šoljica iseckanog voća Užina: šoljica iseckanog voća

Večera: Salata od povrća – krastavac, šargarepa, kupus, brokoli, paradajz, zelena salata, šoljica supe od zelja, šoljica iseckanog voća

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online