Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.07.2015.
05:30
savrsena.com A

Greške u šminkanju i nezi zbog kojih izgledate starije

Kako starimo, dešavaju se mnoge promene na našem telu i na licu. Metabolizam se usporava, pojavi se s vremena na vreme i poneka seda vlas, a mamurluk se sada leči ceo dan, a ne kao u 20-im, za par sati. Da li znate koje greške pravite kod šmikanja i nege tela i kose?

becamegorgeus.com
Znate da ne treba da stavljate "tone" pudera, ali je jako važno i koje koristite. Treba da sadrže HD formulu u sebi

1. Nosite pogrešan puder

Glavna svrha kamenog pudera je smanjenje prirodnog sjaja lica, ali da li vaš puder pri tom naglašava vaše mane? Potražite one sa HD formulom u sebi – mikroskopske čestice se neće zadržavati (i privlačiti pažnju) u vašim sitnim boricama i proširenim porama.

2. Ne nanosite prajmer

Baš kako i kod nanošenja pogrešnog pudera, i preskakanje prajmera vas može učiniti starijim. Podloga služi da izravna sve nepravilnosti na vašem licu i pripremi ga za nanošenje pudera. Prajmeri na bazi silikona su naročito efikasni kod ujednačavanja tena i popunjavanja bora i pora, pa će i tečni puder na licu izgledati besprekorno, a i šminka će duže trajati.

3. Farbanje u jednoličnu boju i stara, proverena frizura

Vaša zift crna boja kose je možda bila slatka u srednjoj školi, ali sada ste zrelije i na vama izgleda preozbiljno. Isto je i sa vašom starom, dobrom jednoličnom frizurom. Posetit salon i u dogovoru sa frizerom dodajte slojeve i pramenove u vašoj kosi, za mladalački izgled na kom će vam svi zavideti, a i vaše lepo našminkano lice će doći do izražaja.

4. Neredovan piling

Piling kože je obavezan za sve starosne grupe.

medi-cosmetic.com
Piling sprečava razvoj bakterija u porama i aktivira regeneraciju ćelija

Ne samo da sprečava razvoj bakterija u porama, koje se kasnije pretvaraju u akne, već skidanje sasušenih slojeva kože aktivira regeneraciju ćelija. To znači da će koža proizvoditi više novih ćelija koje će doprineti svežem i odmornom izgledu. Trebalo bi da bar dva puta nedeljno uradite piling lica i tela.

5. Ne pijete dovoljno vode

Hidrirana koža je zategnuta, sjajna i zdrava. Dok svakodnevno nanošenje preparata za vlažnost kože pomaže u velikoj meri, kožu možete preporoditi i iznutra i to vodom.

6. Retko koristite sredstvo za sunčanje

Ovo znaju već i vrapci na grani, ali nije na odmet ponoviti: sredstvo za zaštitu od sunca morate naneti apsolutno svaki dan. Čak i ako napolju nije sunčano, čak i kada je zima i čak i ako prelazite kratku deonicu od automobila do posla i nazad. Zato ga stavite obavezno, jer se posledice sunčevih UV zraka odmah primećuju na vašoj koži. Ali nemojte zaboraviti predeo oko grudi i ruke! Posle lica, ruke su deo tela koji je najviše izložen štetnosti sunčevih zraka, te najviše i stare. Jednostavno ih namažite i duže će ostati glatke i bez pega. Jer koliko god se šminkom trudile da prekirijete bore na licu, ruke će vas uvek odati.

7. Ne koristite regenerator za kosu

Sasvim je u redu ponekad preskočiti regenerator, naročito ako imate tanku, ravnu kosu, ali ne preporučujemo da ga se odreknete zauvek. Kako starite i vaša kosa postaje suvlja i grublja jer koren vremenom slabi. Negujte je tako što ćete nekoliko puta nedeljno naneti malo regeteratora (najbolje onog u spreju koji ima lakšu formulu, ne slepljuje vlasi i ne otežava ih).

youtube/URBANOGcom
Ne preterujte sa crnim ajlajnerom

8. Nosite previše crnog ajlanera i olovke za oči

Možda ste u mladosti sa ponosom nosili rakun-izgled, ali sada je vreme sa tečni lajner i crni krejon ostavite po strani i zaboravite na njihovo agresivno nanošenje na očnim kapcima. Grube i tamne linije vas čine ozbiljnim i nepristupačnim, te stoga pokušajte sa blažim tonovima boje čokolade.

9. Zaboravljate na popunjavanje obrva

Posle godina čupanja, vaše obrve su izgubile vitalnost i dlaka je mnogo mekša kako starite, pa vam se čini da ih svakog dana sve manje. Uz nekoliko jednostavnih trikova možete ih popuniti i učiniti da deluju sasvim prirodno, a i vama će dati mladalačkiji izgled.

10. Nanosite maskaru i na donje trepavice

Iako je vaša zavisnost od maskare potpuno opravdana, predlažemo da je nanosite samo na gornje trepavice. Baš kao i kod stavljanja previše ajlajnera, i sloj (ili više njih) na donjim trepavicama će privući pažnju na vaše oči, a samim tim i na male linijce oko njih, na podočnjake.

11. Preskačete olovku za usne

Sada kada ste konačno savladale nanošenje crvenog karmina bez ogledala, vreme je da u svoju rutinu uključite i olovku za usne. Kako starite, sitne bore se stvaraju oko vaših usana (naročito ako ste pušač), pa se boja ruža može zadržati u njima. Sprečite razmazivanje karmina tako što ćete pre njega usne oivičiti olovkom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online