Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.06.2015.
06:30
Lisa A

Ovih 11 stvari ne smete stavljati na lice

Koža na licu je veoma osetljivo i nežno područje koje zahteva pažljivu negu. Iz prevelike želje da je ojačamo i zaštitimo, često upotrebljavamo razne sastojke koji su nam na dohvat ruke. Ipak, ovo su materije koje nikada ne bi smele da se nađu na njoj.

www.becomegorgeous.com
Vodite računa šta stavljate na lice

1. Lak za kosu

Možda ste nekada čuli da sprej za kosu može da fiksira šminku, ali vas upozoravamo da ne eksperimentišete sa ovim trikom. Lak za kosu u sebi sadrži i alkohol koji može da isuši nežnu kožu lica, što može izazvati dehidrataciju, a posle češće upotrebe i oštećenja i starenje kože. Osim toga, lak za kosu može da je irititra i da izazove crvenilo.

2. Dezodorans

Glavna funkcija dezodoransa jeste  da spreči znojenje, ali samo ispod pazuha a ne na licu. Nemojte ni pokušavati da fiksirate šminku njime, jer sprečava normalnu funkcije kožu, a posebno njeno "disanje". Zapamtite da koža mora da se normalno znoji jer se tako izbacuju štetne materije. Ako imate problem sa znojenjem, kupite odgovarajuću šminku koja se neće lako skidati sa lica.

3. Farba za kosu

Ako redovno bojite kosu i u jednom trenutku poželite da ofarbate obrve u istu boju, koristite farbu na biljnoj bazi ili maskaru u boji za obrve, jer  je forma ovih sredstava prilagođena ovom osetljivom području. Farba za kosu je loš izbor jer može da iritira kožu oko očiju i da izazove manja oštećenja kože.

4. Biljne masnoće za kuvanje

Možda ste čuli da se neke biljne masnoće mogu koristiti za tretiranje promena na koži - u anglosaksonskom području se prodaju dodaci za kuvanje (shortening) od kokosovog ili palminog ulja. Zabeleženo je čak i da pomažu kod psorijaze, na primer. Međutim, kozmetičari se slažu da su ovakve masnoće previše "teške" za lice i da lako dovode do začepljenja pora, što dalje izaziva akne i bubuljice.

5. Šampon

Supstance koje se nalaze u šamponu odlično čiste kosu skidaju i višak masnoće i prljavštinu, ali nisu prilagođene za čišćenje kože lica. U slučaju da perete lice šamponom, koža se izrazito suši, a nekad dolazi i do iritacije. Budući da je šampon previše agresivan, savetujemo da njime ne perete lice.

6. Serum za kosu

Samo zato što se ova formula u svom nazivu sadrži reč “serum” ne znači da je to ista vrsta seruma koja će prijati vašoj koži i dodatno je nahraniti. Čak suprotno od toga, ovo sredstvo je može izazvati jaku iritaciju, posebno zbog jakih mirisa koji se dodaju u ove proizvode.

7. Losion za telo

Slično kao kod seruma za kosu, i losioni za telo su obogaćeni jakim mirisima koji mogu iritirati lice. Na licu uvek treba da koristite nežne proizvode, koji su prilagođeni nezi ovog područja. Uz to, losioni za telo su napravljeni tako da koži nadoknade izgubljenu vlažnost, ali nemaju dovoljno hranljivih sastojaka niti materije koje deluju protiv starenja.

thestagesofbeauty.com
Izbegavajte majonez na svom licu jer je pun kiseline

8. Krema za stopala

Ovo nije nikakva mudrost: krema za stopala je previše gusta i lepljiva da bi se koristila za negu lica. Njena formula je podešena tako da neguje orožalu kožu sklonu žuljevima na nogama pa zato u sebi sadrži velike procente hemijskih supstanci koje mogu biti prejake za nežnu kožu lica.

9. Lak za nokte

Tinejdžerke ponekad pomisle kako je baš zgodno upotrebiti lak za nokte pri kreiranju maske za Noć veštica ili maskenbal! To je loša ideja jer lak za nokte sadrži akrilne molekule koje bi kožu jako isušili i oštetili. Dakle, svi koji žele da ukrase lice za neku tematsku žurku, treba da koriste samo boje koje su dizajnirane za oslikavanje lica.

10. Sirće

Verovatno ste čuli da se sirće može koristiti za toniranje i čišćenje lica - i to je tačno! Ali nipošto nemojte staviti čisto sirće na kožu već da ga razblažite i obogatite drugim hranljivim sastojcima. 

11. Majonez

Ovaj sastojak se preporučuje kao dodatak mnogim maskama za kosu jer vrši dubinsku hidrataciju. Ipak nije dobro stavljati ga na kožu lica jer je previše jak i kiseo, što znači da će zatvoriti pore a vaša koža neće moći slobodno da diše.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online